Lansarea Apelului de Idei “Cartier cu Caracter”: Zona Plumbuita-Tei

0

UrbanizeHub anunță lansarea Apelului de Idei “Cartier cu Caracter” dedicat cartierelor din jurul lacurilor Plumbuita și Tei din București. Până pe 30 Septembrie, tineri din toate domeniile pot participa cu ideile lor creative de revitalizare a acestei zone.

Competiția deschide în premieră zona de influență a celor două lacuri pentru un proces public de inovare urbană. Tineri studenți sau profesioniști din domenii cât mai diverse sunt invitați să participe la dezvoltarea unui portofoliu de idei pentru cartiere frumoase, incluzive și sustenabile aliniate principiilor Noului Bauhaus European. 

Viziunea unui cartier cu caracter

Cum arată un cartier cu caracter în care ne simțim acasă în afara casei? Lac Tei, Plumbuita, Tei Toboc și Fabrica de Glucoză devin prin acest apel spații de experimentare pentru idei ce valorifică resursele cartierelor și răspund nevoilor comunităților în mod creativ și balansat. Prin integrarea cadrului natural, activarea socio-culturală, accesibilizarea spațiilor de utilizare publică și a opțiunilor de petrecere a timpului liber, acest apel de idei își dorește să conecteze locuitorii, instituțiile publice și afacerile din cartier pentru un trai mai bun împreună. 

Participare interdisciplinară

Apelul este deschis tuturor tinerilor între 18 și 35 de ani interesați de viața orașului, indiferent de domeniul de studiu sau profesie. De la sociologie, artă, urbanism, sau arhitectură până la economie, inginerie, publicitate și nu numai, apelul pune accentul pe idei ce pot schimba în bine cartierele în mod original și interdisciplinar prin:

  • Obiecte precum instalații arhitecturale funcționale, piese de mobilier urban, soluții de urbanism tactic sau design urban ce pot schimba modul de utilizare a spațiilor de uz public

  • Procese precum intervenții culturale sau artistice, proiecte creative, activități sociale sau de mediu care au puterea de a activa cartiere și comunități 

Un proces de inovare urbană

Înscrierea ideilor este deschisă până pe 30 septembrie 2024. Participanții vor fi ghidați în dezvoltarea ideilor prin materiale suport despre specificul cartierelor, principiile inovării urbane și principiile Noului Bauhaus European. Toate acestea vor fi ulterior folosite în evaluarea fiecărei idei de un juriu multidisciplinar de experți. 

Ideile câștigătoare vor primi premii în valoare totală de €8,250 pentru ambele categorii. Se va crea astfel un portofoliu de idei pentru inovare urbană în zona vizată, ce va fi utilizat pentru identificarea de parteneriate la nivel local pentru posibile implementări viitoare.  

Despre Organizatori

Apelul de idei este parte dintr-un proiect de inovare urbană inițiat de UrbanizeHub, organizație dedicată urbanismului participativ și dezvoltării urbane sustenabile. Procesul este realizat cu suportul ONE United Properties și încurajat de parteneri locali și strategici (Hotel Caro, Complexul Cultural Studențesc Tei, Universitatea Tehnică de Construcții București, Not Another Boring Design). 

Mai multe informații și detalii suplimentare se pot găsi pe site-ul apelului la https://urbanizehub.com/cartiercucaracter sau prin email la concurs@urbanizehub.com.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.