FINS: Credite de 5,5 milioane de EUR pentru studii de Licență și Master în UE, garantate de Fondul European de Investiții

0

Fondul European de Investiții și FINS au semnat un nou acord de garantare în cadrul programului pilot, EFSI Skills & Education. Acesta le va permite elevilor și studenților din UE, care vor să urmeze studiile de Licență și Master într-un stat membru UE, să obțină un credit de studii fără istoric de venituri, garanții imobiliare sau codebitori.

Datorită acestui acord de garantare, FINS va putea să ofere credite de studii în valoare de 5,5 milioane de EUR pentru circa 300-350 de studenți care vor să urmeze programe de Licență și Master în țări din Uniunea Europeană.

Această nouă linie de finanțare este posibilă cu sprijinul Uniunii Europene, în cadrul Fondului European pentru Investiții Strategice (EFSI), prin intermediul proiectului pilot EFSI Skills & Education. Scopul EFSI este să ajute finanțarea și implementarea investițiilor productive în Uniunea Europeană și să asigure acces sporit la finanțare.

Principalele avantaje obținute de studenti în contextul semnării acestui acord dintre FINS si EIF:

  • Studenții nu au nevoie de un istoric de angajare / de venituri;

  • Studenții / familiile lor nu au nevoie sa ofere in garantie proprietati imobiliare;

  • Studenții nu au nevoie de codebitori / giranti;

Creditele de studii oferite de FINS sunt construite ținând cont de realitățile financiare ale studenților: utilizarea sumelor din credite este individualizată pe specificul fiecărui student, iar rambursarea începe după o lungă perioadă de grație, la 6-12 luni după finalizarea studiilor.

Astfel, pe parcursul studiilor, studenții nu vor avea presiunea dată în general de împrumuturi, ci vor putea restitui banii în momentul în care, cel mai probabil, vor avea un job obținut pe baza calificării oferite de programul de studii absolvit.

Alexandru Ghiță, fondatorul FINS și al Grupului EDUCATIVA spune că: „Prin creditele de studii FINS oferim cea mai bună acoperire a nevoilor financiare ale tinerilor care se lansează în carieră și în viață cu ajutorul unui program de studii performant, facilitând accesul la educație de calitate. Cel mai important lucru pentru un student la început de drum e să poată să-și acopere costurile cu studiile sale fără să depindă de nimeni altcineva. Prin intermediul primului acord de garantare semnat cu EIF în 2019, am reușit să eliminăm codebitorii pentru studenții la programe de Master, iar prin a doua linie de garantare obținută acum, putem extinde această facilitate și către cei care vor urma programe de Licență. Obiectivul nostru este ca în câțiva ani să putem finanța peste 1.000 de studenți pe an.

Roger Havenith, director executiv adjunct in cadrul Fondului European de Investiții spune că: „Accesul la educație este crucial pentru a obține creștere economică, competitivitate și mobilitate socială. Noile credite de studii oferite de partenerul nostru lider în Romania, FINS, vor crea oportunități educaționale și de carieră pentru sute de studenți. Datorita garanției EFSI Skills & Education studenții vor avea acces rapid la împrumuturi avantajoase pe care le pot returna după absolvire. Să investești în educație înseamnă să investești într-un viitor mai bun.

Fondul European de Investiții (EIF) și Comisia Europeană au lansat garanția pilot EFSI Skills & Education cu scopul de a îmbunătăți accesul la finanțare atât pentru persoane fizice, cât și pentru organizații ce vor să investească în educație. Această schemă pilot în valoare totală de 50 de milioane de EUR își propune să sprijine financiar studenții, companiile ce vor să investească în perfecționarea angajaților și furnizorilor de cursuri și programe de formare profesională.

Despre Fondul European de Investiții

Fondul European de Investiții (EIF) este parte din Banca Europeană de Investiții. Misiunea sa centrală este de a sprijini Întreprinderile Micro, Mici și Mijlocii (IMM-uri) din Europa ajutându-le să acceseze finanțări. EIF proiectează și dezvoltă capital de risc și creștere, garanții și instrumente de microfinanțare care vizează în mod specific acest segment de piață. În acest rol, EIF susține obiectivele UE prin sprijinul oferit inovației, cercetării și dezvoltării, antreprenoriatului, creșterii și ocupării forței de muncă.

Despre FINS

FINS face parte din Grupul EDUCATIVA și este o instituție financiară nebancară, lansată în 2019. FINS oferă credite de studii de până la 25.000 de euro pentru programe de Licență și Master în Europa, inclusiv Marea Britanie, Elveția și România. Procesul de evaluare pentru obținerea creditului se bazează exclusiv pe profilul personal și academic al elevului sau studentului, ceea ce facilitează obținerea creditului fără un istoric bancar, de angajare, venituri, alte garanții sau codebitori (*pentru programe de studii in UE). Pentru mai multe informatii despre FINS și creditele de studii oferite puteți accesa https://hellofins.com/ro/

Despre autor

avatar

EDUCATIVA este un grup de întreprinderi sociale (organizații non-guvernamentale și companii) ce oferă tinerilor români oportunități de dezvoltare personală și profesională printr-o gamă largă de proiecte și servicii educaționale. Principalele proiecte marca EDUCATIVA sunt: RIUF – Romanian International University Fair, cel mai mare târg de universităţi din România; EDMUNDO – serviciul gratuit de consiliere pentru studii în străinătate; UNIVERSALIO – serviciu de consiliere pentru orice universitate din lume în limba engleză, franceză și germană; REVIRO– oferă oportunități de carieră interesante și atractive tinerilor români cu experiență academică și/sau profesională în străinătate.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.