Iași: „Fondul Ideilor Coapte în Fapte” încurajează redescoperirea jocului de tenis de masă 

0

Fundația Comunitară Iași și Cuptorul Moldovencei inaugurează pe esplanada Nicolina 1 cu sprijinul Primăriei Iași o zonă dedicată sportului în cadrul programului „Fondul Ideilor Coapte în Fapte”.

Prin campania „Fapta dulce mult aduce!”  a fost oferit un micro-grant proiectului „Mese de tenis  în parcurile ieșene” al Asociației Outventure în urma concursului de idei desfășurat în perioada aprilie – mai 2023 și a voturilor ieșenilor.

Joi, 23 mai, la ora 14,  are loc evenimentul de inaugurare prin care ne propunem să încurajăm activitatea fizică și socializarea între locuitorii cartierului.

Scopul programului este de a susține implementarea unei idei frumoase și coerente, venite din comunitatea locală, pentru îmbunătățirea calității vieții în Iași.

„Fondul Ideilor Coapte în Fapte este modul nostru de a aniversa și de a mulțumi Iașului și ieșenilor pentru brațele deschise, pentru fiecare gând bun, pentru încurajările pe care le-am primit atunci când am avut nevoie, pentru pofta nestăvilită de tot ce este bun, gustos și proaspăt. Și cum altfel poți să mulțumești pentru toate aceste lucruri care ne-au ajutat să creștem mari, dacă nu printr-un gest de responsabilitate civică, care să aducă înapoi orașului nostru mici victorii concrete.” Nicoleta Hrițcu, manager Cuptorul Moldovencei

Campania „Fapta dulce mult aduce!”  s-a desfășurat în perioada aprilie 2023 – mai 2024 și a presupus mai multe etape de lucru ce au presupus: strângerea de idei din partea comunității, completarea unui chestionar online, votarea proiectul câștigător de către ieșeni și implementarea acestuia. 

Educația și mediul sunt pilonii pe care Fundația Comunitară Iași își construiește programele. De aceea, astfel de parteneriate între sectorul public și cel privat devin modele de bune practici spre folosul întregii comunități.

***

Fundația Comunitară Iaşi îşi propune să aducă împreună oamenii care mişcă lucrurile şi lucrurile care merită mişcate, spre beneficiul întregii comunităţi, pentru transformarea Iaşului într-un oraş în care să fim mândri că locuim. Scopul Fundaţiei Comunitare Iaşi este construirea într-o manieră durabilă a unui viitor mai bun al Iaşului şi întregii regiuni, prin încurajarea bucuriei actului de a dona.

Cuptorul Moldovencei este o afacere coaptă din dorul de acasă, care de 10 ani încântă ieșenii cu bunătăți gustoase, plăcinte, prăjituri de casă și alte dulciuri populare, din ingrediente naturale, fără margarină, fără premixuri și fără prostii. Cuptorul Moldovencei este aproape de ieșeni la cele mai frumoase evenimente si aniversări, unde aduce la masă gust bun, bucurie și amintiri. Găsești bunătățile Cuptorului în opt locații din cartierele Iașului: Păcurari, Valea Lupului, Centru (hala Centrala), Alexandru, Podu Roș, Nicolina, Tătărași, Copou. 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.