Vacanţele turiştilor de pe litoral devin mai responsabile datorită campaniei „ExtravaCANza – Şi mama reciclează!”

0

Vacanţa la mare este un prilej de distracţie pentru românii din toată ţara, dar şi pentru turiştii veniţi din străinătate. Ceea ce nu trebuie să uite aceştia este grija pentru ce lasă în urmă. În vederea responsabilizării turiştilor, Asociaţia Alucro desfăşoară şi anul acesta o campanie de conştientizare pe litoral, cu privire la colectarea dozelor de aluminiu, în detrimentul aruncării acestora în locuri neadecvate. Campania „ExtravaCANza – Şi mama reciclează!” este programată pentru perioada iulie – august (22-24 iulie, 29-31 iulie, 5-7 august), pe plaja Cleopatra din staţiunea Mamaia, unde turiştii sunt aşteptaţi pentru o doză de atitudine.

flyer_A5_ExtravaCANza-02

Campania ExtravaCANza – Şi mama reciclează! are ca scop informarea şi conştientizarea turiştilor cu privire la importanţa colectării şi reciclării dozelor din aluminiu şi implicit ecologizarea plajelor prin acţiuni personale ale turiştilor de strângere a dozelor şi depozitarea lor în containerele special amenajate sau sistemele inteligente disponibile în hypermarketuri. Astfel, noutatea absolută din această ediţie va fi dată de prezenţa unui aparat de colectare a dozelor denumit şi TBRM – take back revending machine, care va da posibilitatea turiştilor să opteze în schimbul dozelor pentru un premiu rece bere sau energizant (pentru persoanele peste 18 ani) sau răcoritoare pentru minori, precum şi pentru alte premii cum ar fi pixuri, prosoape şi sacoşe din pânză oferite instant de către organizatori.
Întreaga cantitate colectată pe parcursul evenimentelor va fi ridicată de către colectorul autorizat Can Pack Recycling şi trimisă către reciclare, în scopul revalorificării.
Evenimentul va unul interactiv şi va cuprinde acţiuni cu jocuri sportive (campionatul de fotbal Every Can Counts sau concursuri de volei) şi distracţie pentru toate categoriile de vârstă (face painting pentru copii, personaje, muzică etc).
„Campania „ExtravaCANza – Şi mama reciclează” reprezintă pentru noi modalitatea prin care ne punem efortul în responsabilizarea turiştilor, pentru a avea un litoral curat şi o vacanţă în care nu creştem amprenta de carbon, ci ne lăsăm amprenta prin acţiuni de ecologizare. Ne dorim ca reciclarea dozelor din aluminiu să devină o obişnuinţă în vieţile de zi cu zi ale oamenilor, mai ales că acum totul este mai simplu datorită aparatelor de colectare instalate 20 de hypermarketuri Auchan din ţară, unde se desfăşoară campania „Şi mama reciclează!” Declară Adina Magsi, Director General Asociaţia Alucro, organizator campania ExtravaCANza – Şi mama reciclează.
Turiştii care vor să fie în contact permanent cu activităţile desfăşurate în cadrul campaniei „ExtravaCANza – Şi mama reciclează!” pot accesa pagina www.everycancounts.ro sau www.facebook.com/everycancounts.ro.
Parteneri: Bergenbier, Can Pack Recycling, Alconor, Party Ballony
Parteneri media: StiriONG, Eco&Csr News, Romania Pozitiva, Constanteanul, Gratuitor, Mesager de Constanta, InfoPress Tv, Impartial
Despre Every Can Counts Romania: Asociaţia Non Profit Alucro este singura organizaţie din România care derulează campanii de informare dedicate colectării şi reciclării dozelor din aluminiu. Ca urmare a faptului că din 2011 Alucro reprezintă în România programul internaţional Every Can Counts – o platformă europeană răspândită în mari ţări precum UK, Irlanda, Franţa, Austria – desfăşoară ample activităţi de informare şi educare la nivel naţional, cu privire la reciclarea dozelor din aluminiu, colaborând astfel cu autorităţile Statului, companiile de profil (societăţi de salubritate, centre de colectare), diverse societăţi comerciale, ONG-uri şi instituţii de învăţământ dar şi printr-un dialog direct cu cetăţenii în cadrul evenimentelor publice. Mai multe detalii găsiţi pe www.alucro.ro si www.everycancounts.ro
Contact presă: office@imagefactory.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.