Vacanta departe de lumea dezlantuita sau cum poti sa vezi altfel Romania

0

Articol scris de Mirela Iordache de la Inspire Business la rubrica Dreptul la Cuvant

 

 

 —

Pentru cine iubeste natura, cultura si istoria, Romania inca are locuri generoase, salbatice si comunitati care au reusit sa pastreze traditiile.

Cine spune ca Romania este un dezastru probabil ca nu a vizitat aceasta tara. Romania nu este doar Bucuresti sau zonele supraaglomerate de turistii care se inghesuie pentru a-si petrece vacanta sau concediul.

O regiune pe care am vizitat-o vara aceasta este Banatul si mi-este greu sa descriu frumusetea si unicitatea acestor locuri. Cat despre oamenii pe care i-am intalnit, pur si simplu m-au facut sa ma simt intr-o alta lume, intr-o alta tara civilizata si normala.  Poate ca aceste sentiment l-am avut deoarece acolo erau multi turisti din Germania, Cehia, Austria.  Am aflat ulterior ca nu sunt doar turisi, ci rude ai locuitorilor acestor sate, Banatul fiind o regiune cu o istorie veche si la confluenta multor culturi si popoare ale Imperiului Austro-Ungar.

Traditiile si arhitectura caselor, ospitalitatea si deschiderea oamenilor , specialitatile culinare ale satenilor , evenimentele specifice care strangeau comunitatea din sat si din diverse colturi ale lumii alaturi de turisti, oameni primitori dornici sa impartaseasca  istoria locurilor in care au crescut reprezinta o parte caracteristica acestor sate.

Pesteri, lacuri, cascade, chei , izvoare,munti , defilee,  paduri, flori, vulpi, iepuri, caprioare, veverite, soparle care se strecurau repede printre stanci, trasee prietenoase cu piciorul amatorului dar si trasee de aventura extrema,  toate adunate in cele mai mari parcuri si rezervatii , este mai mult decat iti poti dori intr-o vacanta!

Ca e de bine, ca e de rau, lipsa infrastructurii sau infrastructura deficitara a facut ca aceasta zona sa ramana asa, salbatica, nealterata de gratare sau muzici venite din tot felul de masini.

Daca mai aveam nevoie de o noua confirmare, o vacanta adevarata unde sa simti ca traiesti si ca respiri normal poate fi petrecuta in Romania si trebuie descoperita.

Descoperiti si voi aceste locuri, descoperiti oamenii, traditiile si istoria, descoperiti-va tara si apreciati ce avem!

—-

Textul original a fost publicat aici. Multumim Mirela pentru acceptul de publicare si pe site-ul nostru, RomaniaPozitiva! 

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează