Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vacanta departe de lumea dezlantuita sau cum poti sa vezi altfel Romania

0

Articol scris de Mirela Iordache de la Inspire Business la rubrica Dreptul la Cuvant

 

 

 —

Pentru cine iubeste natura, cultura si istoria, Romania inca are locuri generoase, salbatice si comunitati care au reusit sa pastreze traditiile.

Cine spune ca Romania este un dezastru probabil ca nu a vizitat aceasta tara. Romania nu este doar Bucuresti sau zonele supraaglomerate de turistii care se inghesuie pentru a-si petrece vacanta sau concediul.

O regiune pe care am vizitat-o vara aceasta este Banatul si mi-este greu sa descriu frumusetea si unicitatea acestor locuri. Cat despre oamenii pe care i-am intalnit, pur si simplu m-au facut sa ma simt intr-o alta lume, intr-o alta tara civilizata si normala.  Poate ca aceste sentiment l-am avut deoarece acolo erau multi turisti din Germania, Cehia, Austria.  Am aflat ulterior ca nu sunt doar turisi, ci rude ai locuitorilor acestor sate, Banatul fiind o regiune cu o istorie veche si la confluenta multor culturi si popoare ale Imperiului Austro-Ungar.

Traditiile si arhitectura caselor, ospitalitatea si deschiderea oamenilor , specialitatile culinare ale satenilor , evenimentele specifice care strangeau comunitatea din sat si din diverse colturi ale lumii alaturi de turisti, oameni primitori dornici sa impartaseasca  istoria locurilor in care au crescut reprezinta o parte caracteristica acestor sate.

Pesteri, lacuri, cascade, chei , izvoare,munti , defilee,  paduri, flori, vulpi, iepuri, caprioare, veverite, soparle care se strecurau repede printre stanci, trasee prietenoase cu piciorul amatorului dar si trasee de aventura extrema,  toate adunate in cele mai mari parcuri si rezervatii , este mai mult decat iti poti dori intr-o vacanta!

Ca e de bine, ca e de rau, lipsa infrastructurii sau infrastructura deficitara a facut ca aceasta zona sa ramana asa, salbatica, nealterata de gratare sau muzici venite din tot felul de masini.

Daca mai aveam nevoie de o noua confirmare, o vacanta adevarata unde sa simti ca traiesti si ca respiri normal poate fi petrecuta in Romania si trebuie descoperita.

Descoperiti si voi aceste locuri, descoperiti oamenii, traditiile si istoria, descoperiti-va tara si apreciati ce avem!

—-

Textul original a fost publicat aici. Multumim Mirela pentru acceptul de publicare si pe site-ul nostru, RomaniaPozitiva! 

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.