Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Studenții strǎini ERASMUS descoperǎ Vama Veche

0

Asociația Erasmus Student Network (ESN) România organizează în perioada 1-4 Mai 2014, a patra ediție a evenimentului național „Escape to Vama Veche”, dedicat studenților internaționali veniți să studieze în România.

Cei 350 de beneficiari ai programului Erasmus+ care vor participa la eveniment vor avea parte de un program diversificat de vizite, activități sociale sau sportive la malul mării.

poster_A4_vama_final_nou1

De-a lungul celor 4 zile, participanții vor beneficia de o experiență studențească completă, fiind încurajați totodată către un mod responsabil de a se bucura de petreceri. Întregul eveniment se va desfășura atât în stațiunea Vama Veche, cât și în Constanța, Mamaia și Balchik (Bulgaria).

 

Devenit deja tradiție, proiectul SocialErasmus România: Let’s Do It, World!, în colaborare cu Asociația Let’s Do It, Romania!, se va desfășura vineri, 2 Mai 2014, începând cu orele 12.00. Scopul este de a atrage atenția asupra efectelor negative ale degradării mediului înconjurător provocate de gunoaiele lăsate în spațiile publice, cât și responsabilizarea turiștilor aflați la plajă. Acțiunea constă în curățarea plajei din Vama Veche și strângerea gunoaielor rămase după ziua de 1 Mai.

Partenerii evenimentului: Primăria Limanu, Serviciul Comunitar de Utilități Publice de Interes Local Limanu, Administrația Bazinală de Ape Dobrogea – Litoral, Radio România Cultural, Let’s Do It, Romania!, Love Plus, Pernod Ricard, La Popas, La Canapele, Club El Comandante, Club Expirat.

ERASMUS STUDENT NETWORK este una dintre cele mai mari organizații studențești cu caracter interdisciplinar din Europa, bucurându-se de susținerea Comisiei Europene. În România, ESN activează încă din anul 2004 şi este formată din ṣase secțiuni locale (ESN Brașov, ESN Cluj-Napoca, ESN Iași, ESN UniBuc, ESN Timişoara, ESN Sibiu și Secțiunea Candidată ESN ASE). Printre obiectivele principale se numără: motivarea studenților din cadrul ciclului superior de învățământ să studieze o perioadă de timp într-o altă țară, îmbunătățirea integrării socio-culturale a tinerilor internaționali în universitățile gazdă din România precum şi reprezentarea nevoilor și așteptărilor studenților străini la nivel local, național și internațional.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.