Studenții Erasmus vor descoperi litoralul românesc de 1 Mai în Vama Veche!

0

Cover RO

• Asociația Erasmus Student Network (ESN) România organizează în perioada 30 aprilie-3 Mai 2015 cea de-a cincea ediție a evenimentului național „Escape to Vama Veche”, dedicat studenților internaționali veniți să studieze în România.

• De-a lungul celor 4 zile, participanții vor avea parte de diverse activități, astfel încât să aibă o experiență studențească completă. Acestea se vor desfășura atât în stațiunea Vama Veche, cât și în Balcic (Bulgaria).

Pentru cel de-al cincilea an la rând, studenții Erasmus+ vor descoperi litoralul românesc cu ocazia zilei de 1 Mai. Ne vom alătura tinerilor români care sărbătoresc această zi la malul mării, în stațiunea Vama Veche. Între 30 aprilie și 3 mai, echipa Erasmus Student Network (ESN) România va fi alături de peste 380 de participanți, iar anul acesta programul îmbină atât activități educative, cât și de divertisment.

Startul evenimentului se va da joi, 30 aprilie, cu ocazia desfășurării activității de tip Responsible Party. Prin intermediul acesteia dorim să promovăm în rândul tinerilor din stațiune un mod responsabil de a profita de nopțile din Vama Veche.

Pe 1 mai organizăm SocialErasmus România: Let’s Do It, World!, activitate pe care Asociaţia noastră o realizează în colaborare cu Let’s do it Romania!. Acțiunea constă în curățarea plajei din Vama Veche și strângerea gunoaielor rămase după petreceri. Scopul este de a atrage atenția asupra efectelor negative cauzate de aruncarea gunoaielor în spațiile publice. Un alt scop al acestei activități este responsabilizarea turiștilor aflaţi pe plajă.  Studenții Erasmus+ vor avea, de asemenea, ocazia de a-și demonstra abilitățile sportive cu ocazia concusurilor S.E.A. pe plajă (Sports & Entertainment Activities), activități care includ competiții de fotbal, volei și tog of war. În cea de-a treia zi, participanții vor vizita grădinile botanice și palatul regal de la Balcic.

Le multumim partenerilor evenimentului nostru: Primăria Limanu, Serviciul Comunitar de Utilități Publice de Interes Local Limanu, Administrația Bazinală de Ape Dobrogea – Litoral, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dobrogea” al județului Constanța, Let’s Do It, Romania!, Love Plus, Responsible Party, Kraks, Pura Vida Hostel, Casa Double M, La Popas, Corsarul.

ERASMUS STUDENT NETWORK este cea mai mare organizație studențească cu caracter interdisciplinar din Europa, bucurându-se de susținerea Comisiei Europene. În România, ESN activează încă din anul 2004 şi este formată din 8 secțiuni locale (ESN ASE București, ESN Brașov, ESN Cluj-Napoca, ESN Craiova, ESN Iași, ESN Sibiu, ESN Timişoara, ESN UniBuc). Printre obiectivele principale se numără: motivarea studenților din cadrul ciclului de învățământ superior să studieze o perioadă de timp într-o altă țară, îmbunătățirea integrării socio-culturale a tinerilor internaționali în universitățile gazdă din România, precum şi reprezentarea nevoilor și așteptărilor studenților străini la nivel local, național și internațional.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.