Start pentru reabilitarea centrului istoric din Arad!

1

Reabilitarea Centrului Istoric Vechi al municipiului Arad începe maine, 13 aprilie! Veşti bune pentru arădeni! Totuşi, pentru a reabilita zona centrală a oraşului edilii o să închidă circulaţia pe mai multe străzi. Traficul auto va fi interzis pe străzile Preparandiei, Dornei, Mucius Scaevola şi Splaiul Mureş, lucrările urmând a fi finalizate în aproximativ doi ani şi jumătate.

Vor fi reabilitate câteva obiective importante din oraş printre care clădirea primei Preparandii Române, podului Traian şi a liniei de tramvai, de la Piaţa Sârbească până la pod.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Arad, Corina Drăghici, a precizat că, începând de marţi, ”Reabilitarea Centrului Istoric Vechi al municipiului Arad” este primul proiect de infrastructură pe fonduri structurale obţinut de administraţia locală, valoarea totală a acestuia fiind de 54.649.323 lei (14,6 milioane euro). in valoarea totală a proiectului, suma de 11, 2 milioane euro provine din fonduri structurale nerambursabile, de la Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul major de intervenţie 5.1 – Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea/modernizarea infrastructurilor conexe, municipalitatea urmând să suporte diferenţa.

Via eurourbanism.ro

foto Florin Ghinda, 2010

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.