Reabilitarea parcului dendrologic din Oradea

0

Parcul dendrologic din Cetate Oradea va beneficia de o finanţare de aproape două milioane de lei cu Administraţia Fondului de Mediu privind amenajarea parcului dendrologic din şanţul de est al Cetăţii medievale Oradea. „Toate lucrările prevăzute în proiect se vor derula în paralel cu celelalte lucrări începute în Cetatea Oradea. În şanţul de est al Cetăţii se vor amenaja spaţii verzi cu material dendrologic, se va crea un lac, se va realiza o staţie de pompare, un sistem de irigare şi, totodată, se va mobila parcul cu bănci, coşuri de gunoi, stâlpi de iluminat, fântâni cu apă potabilă şi alei pietonale”, a spus primarul municipiului Oradea, potrivit AGERPRES

Valoarea totală eligibilă a contractului este de 1.968.251 de lei, din care 1.723.480 de lei reprezintă finanţări nerambursabile din fonduri europene, adică 87,5% din valoarea proiectului. Cetatea medievală Oradea a intrat în şantier de reabilitare la 1 aprilie, printr-un amplu proiect de revitalizare în vederea introducerii în circuitul turistic european, finanţat cu suma totală de peste 36,7 milioane de lei, din care 28,7 milioane de lei nerambursabil, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013. Întreaga cetate va fi reabilitată etapizat până în iulie 2015.

Mai multe informatii pe site-ul administratie.ro

(foto Florin Ghinda, 2009)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează