Parcul Rozelor din Timisoara intra in renovare/1,3 milioane de Euro investitia

0

Parcul Rozelor din Timişoara va intra într-un amplu proces de modernizare. Valoarea investiţiei este de circa 1,3 milioane de euro, scrie eurourbanism.ro.

Proiectul de modernizare presupune completarea vegetaţiei existente, gazonarea suprafeţelor verzi, refacerea reţelei de alei pietonale şi pavele din beton şi piatră, recondiţionarea mobilierului urban existent, completarea sistemului de iluminat clasic cu corpuri de iluminat decorative fotovoltaice.

‘Se vor amenaja 11.000 de metri pătraţi de spaţii verzi şi suprafeţe gazonate, vor fi modernizate aproximativ 22.000 de metri pătraţi de spaţii publice de recreere şi de agrement şi vor fi reabilitate 6.800 de metri pătraţi de alei pietonale’, a declarat miercuri primarul Ciuhandu.

În Parcul Rozelor se vor monta 77 de bănci, 12 pergole, 35 de coşuri ecologice, 70 de stâlpi de iluminat fotovoltaici şi un sistem de irigare computerizat. Lucrările ar urma să se finalizeze anul viitor. Bazele Rozariului imperial au fost puse la 19 iulie 1891, cu prilejul unei mari expoziţii industriale, agrare şi comerciale, când trebuia găsit un spaţiu de expunere a tuturor produselor.

Sursa: aici


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează