Parc pe malul paraului termal Peta la Oradea!

0

Transformarea în bine a oraşului Oradea continuă! Autorităţile din Oradea doresc să amenajeze în acest an un parc de 4 hectare pentru a pune în valoare pârâul Peţa.

În apele părăului vegetează nufărul termal, Peţa fiind singurul pârâu cu apă termală din Europa. Proiectul parcului are o valoare de 2,75 milioane de lei. Acesta va fi amenajat ca un parc orăşenesc pentru petrecerea timpului liber, pe teritoriul intravilan al municipiului, în cartierul Cantemir, pe malul stâng al pârâului Peţa, care va alimenta un lac construit în suprafaţă de 5.180 mp, scrie eurourbanism.ro

Atractivitatea lacului va fi dată de luciul apei, vegetaţia acvatică, florile de nuferi, o plantaţie de bambus şi plante de mlaştină în jurul său. Terenul va fi modelat în terase largi, cu denivelări mici, în coborâre spre lac şi le va oferi orădenilor locuri de odihnă în compoziţii peisagistice deosebite, zone cu trandafiri, alei finisate cu materiale ecologice – pietriş, borduri de piatră naturală, pergole, fântâni arteziene şi mobilier adecvat. Lucrările vor demara imediat ce vremea o va permite, după licitaţiile aferente, astfel încât proiectul să fie finalizat în nouă luni.

În vecinătatea acestui parc, Primăria Oradea mai are în lucru un proiect pentru un Parc al Rozelor, cu peste 900 de soiuri şi 7.000 de puieţi. Citeşte aici mai multe informaţii despre acest proiect.

Sursa: AGERPRES

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează