Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Demers educațional inedit: un blogger român scrie poveștile Deltelor din Europa

0

Inspirat de Delta Dunării, a treia oază de biodiversitate din lume după numărul mare de specii de animale și plante care trăiesc acolo, un blogger român, Doru Panaitescu, a pornit într-o expediție inedită, cu un dublu rol educativ: pe de-o parte prezintă locuitorilor din alte țări frumusețile Deltei Dunării prin intermediul unei mini-expoziții fotografice destinate localnicilor și, pe de altă parte prezintă publicului român prin intermediul blogului, poveștile celorlalte delte din Europa, cu detalii nu doar despre speciile de animale și plante din fiecare deltă, ci și cu descrieri ale tradițiilor și obiceiurilor locale din fiecare țară străbătută în cadrul proiectului “Deltele Europei”.

 “Poveștile celor opt delte din Europa sunt uimitoare, fie că sunt descoperite prin intermediul speciilor unice de plante și animale de acolo sau prin ochii localnicilor care trăiesc în comunitățile din jurul deltelor. După ce în primăvară am spus poveștile Deltelor Ropotamo din Bulgaria și Nestos din Grecia, în primul traseul al expediției, cel de est, a venit momentul să pornim în cea de doua excursie – cea din sudul Europei. Vom descoperi  delta râului Lumi Drim din Albania, una dintre cele două delte formate la Marea Adriatică,  iar pe drum ne vom opri în Macedonia, pe malurile lacurilor Ohrid și mai ales în Complexul Lagunar Mikri-Prespa, unde vom observa și fotografia cea mai mare colonie de pelicani creți din Europa”, explică Doru Panaitescu, inițiatorul proiectului “Deltele Europei”.    

Vor porni mâine la drum către Albania și vor scrie poveștile Deltelor în zilele următoare Doru Panaitescu (http://www.dorupanaitescu.ro) și Mircea Panaitescu (http://www.zerocalorii.ro), alături de fotograful de natură Eros Nicolau (http://www.erosnicolau.com) și bloggerul de aventură Dragos Nedelcu (http://www.areyouready.ro).

Partenerii expedițiilor #delteleeuropei sunt Romtelecom, Doppel Herz și Paralela45.

Despre Doru Panaitescu și pasiunea sa pentru Delta Dunării

Doru Panaitescu are o legătură strânsă cu Delta Dunării: născut în Brăila, pe malul fluviului, a fost dintotdeauna pasionat de speciile de păsări din zonă, iar după o lungă perioadă de activitate în domeniul marketingului, s-a dedicat pasiunii lui de a  explora habitatele naturale și a fotografia specii variate de păsări și animale. Astfel, a inițiat pe cont propriu o serie de proiecte menite să promoveze biodiversitatea și frumusețile de neegalat din Delta Dunării. În luna aprilie, în cadrul unui eveniment organizat de Societatea Ornitologică Română, a lansat un ghid pentru urmărirea și recunoașterea speciilor de păsări din Delta Dunării, intitulat „Păsări din Lunca și Delta Dunării”. Printre cititorii care se vor bucura de cartea lui Doru se număra și olimpicii români la biologie de anul trecut.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.