Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferința Upgrade My City, ediția III – Ce pași are de făcut Timișoara pentru a deveni Smart City?

0

Cea de-a treia ediție Upgrade My City începe vineri, 9 noiembrie 2018, cu o conferință în cadrul căreia prezentările se vor concentra pe două teme importante pentru Timișoara: cum măsurăm orașul pentru a putea planifica și evalua evoluția? și cum putem crea ecosisteme din care să facă parte echipe din domenii diferite astfel încât activitatea acestora să aibă impact pe termen lung?

Vor participa la această conferință 16 invitați, specialiști din comunitate, care au acceptat să își ofere experiența profesională pentru a susține dezvoltarea de proiecte pentru oraș.

Upgrade My City este un program pentru oraș, care propune construirea unei viziuni și a unui plan de acțiune pe termen mediu și lung. Să devenim Smart City înseamnă mai mult decât să avem o infrastructură de IT dezvoltată. De fapt, înseamnă să avem capacitate proprie de a folosi tehnologia pentru a rezolva probleme, pentru a putea anticipa probleme, pentru a obține viteză de reacție. Pe lângă tehnologie, avem nevoie de echipe multidisciplinare în care fiecare știe ce are de făcut și cu cine poate interacționa pentru a dezvolta proiecte și programe în Timișoara. E vorba de inteligența colectivă care poate genera soluții pentru nevoi curente precum transport în comun eficient, soluții de mobilitate, conservare și valorificare patrimoniu, comunitate implicată, creșterea mediului antreprenorial. Timișoara are resurse și potențial, ceea ce face Upgrade My City este să le pună la un loc și să-i stimuleze pe cei implicați să colaboreze pe termen lung, a spus Dan Bugariu, coordonatorul Upgrade My City.

Conferința Upgrade My City se desfășoară în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș. Programul este următorul:

10:00 – 10:30 Primirea publicului
10:30 – 12:30 Cum măsurăm oraşul?
12:30 – 13:30 Pauză
13:30 – 15:30 Cum funcţionează ecosistemele? Partea I – (Antreprenoriat, Tech&Innovation, Cercetare)
15:30 – 16:00 Pauză
16:00 – 18:00 Cum sinergizează ecosistemele? Partea II – (Mobilitate, Locuire, Date, Rezilienţă)

Cei 16 invitați sunt prezentați pe platforma www.upgrademycity.ro: https://goo.gl/odyyAE, unde pot fi parcurse și cele 10 proiecte: https://goo.gl/zryHLS.

La eveniment pot participa toți cei interesați de acest program și vor să se implice în dezvoltarea de proiecte pentru oraș.

Upgrade My City este un program inițiat în 2016 de Asociația Smart City și Ordinul Arhitecților din România filiala Timiș. Până la a treia ediție, a devenit un program de sine stătător care se dezvoltă de la un an la altul, având în permanent cel puțin 20 de parteneri din communicate.

Își propune să identifice și să susțină pentru implementare proiecte și programe/subprograme care pe termen mediu și lung să crească nivelul calității vieții în Timișoara.

În fiecare an, activitatea s-a conturat în jurul unor teme precum: comunitate, guvernare, urbanism, mobilitate, mediu, economie, antreprenoriat. Pe fiecare temă s-a dezvoltat cel puțin un proiect, iar astăzi sunt în derulare 10. Aceste proiecte sunt atemporale și se dezvoltă continuu. Ele fie sunt cu impact imediat pentru că oferă soluții, resurse, fie sunt cu impact pe termen lung pentru că dezvoltă direcții de acțiune în comunitate, acceptate, asumate și implementate de mai multe grupuri (învățământ, mediul IT, urbanism, comunitate etc.).

Totodată, este un program care implică patru părți importante din comunitate: administrații publice, mediul academic, mediul de afaceri și societate civilă. Fiecare proiect generat de programul Upgrade My City implică cel puțin două dintre aceste părți, unele proiecte le implică pe toate cele patru. Pentru ca un proiect să poată fi dezvoltat prin acest program trebuie să îndeplinească mai multe criterii:

  • Să fie aliniat cu obiectivele orașului: deschidere, participare, inovare, conectare și asumarea responsabilității;
  • Echipa de proiect să promoveze principii etice;
  • Să dezvolte sinergia dintre diverși stakeholderi și resurse ale orașului;
  • Să implementeze un sistem, cu ajutorul tehnologiei.

Activitatea programului poate fi urmărită pe pagina web www.upgrademycity.ro și pe pagina de facebook Upgrade My City.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.