Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CEZ continuă acțiunile de ecologizare în zona Grebla – Văliug – Secu

0

20 de saci de resturi menajere au fost colectați de echipa de voluntari interni CEZ. Zona ecologizată este una dintre sursele importante de energie verde din județ.

„Suntem responsabili față de locurile în care lucrăm și trăim. Și astăzi am demonstrat-o din nou, lăsând în urma noastră #energiepentrubine. Am adunat peste 20 saci de resturi menajere de pe lacul de echilibrare de la Grebla și de la barajele Văliug și Secu. Ecologizarea amenajarii hidro, locuri de atâta frumusețe din Caraș Severin, este deja un obicei pentru echipa CEZ, completat de grija permanentă față de mediu în toate operațiunile noastre. ” Ciprian Dragomir,  Director General al TMK Hydroenergy Power.

TMK Hydroenergy Power, parte a Grupului CEZ în România, sprijină periodic inițiativele de acest gen și ia măsuri pentru ecologizarea lacurile pe care le gestionează: Grebla, Secu, Gozna, Văliug și Timiș Trei Ape.

În ultimul an au fost realizate mai multe activități de curăţenie a luciului de apă și a malurilor la cele 4 baraje ale hidroamenajării. Cu aceeași responsabilitate sunt planificate inspecţii periodice și de întreţinere a versanţilor pentru prevenirea eroziunii solului și a alunecărilor de teren. Având în vedere zona de activitate – aflată în aria protejată sau chiar monumente istorice (așa cum este hidrocentrala Grebla), toate lucrările de investiţii sau modernizări au ca sarcină clară aducerea terenului la starea iniţială după fiecare lucrare.

Mai mult decât atât, împreună cu reprezentanții Parcului Naţional, TMK Hydroenergy Power ia în calcul o serie de măsuri tehnice pentru asigurarea culoarului liber pentru animalele sălbatice care pot traversa canalele de apă.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.