Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ziua Timpului: 800 de ceasuri într-o expoziție specială la Photo Romania Festival

0

O expoziție cu peste 800 de ceasuri distincte, perfect funcționale, produse în 14 țări de pe trei continente – aceasta este una dintre surprizele pregătite de organizatorii Photo Romania Festival publicului larg.

Expoziția, găzduită la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, reunește o parte a colecției de ceasuri deținute de familia clujeană Gașpar și va fi vernisată în 16 mai, de la ora 18.00, în prezența unor invitați speciali, specialiști în fizică, psihologie și teologie, care vor povesti cum este perceput timpul prin prisma profesiilor lor.

În același timp, p perspectivă… fotografică asupra trecerii timpului va fi oferită de ”Liquid Art” („Artă lichidă”), expoziția germanului Markus Reugels, care a folosit fotografierea de mare viteză pentru a „îngheța” milisecunde și a prezenta ipostaze unice ale apei.

„Apa este un element de bază al vieții; cu toții avem nevoie de ea și o vedem zi de zi. Observăm însă și formele frumoase pe care le poate lua?” – de aici și-a început Markus Reugels proiectul fotografic.

Ambele expoziții vor putea fi vizitate la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei în perioada 16 mai – 2 iunie. Pe perioada festivalului, între 16 și 25 mai, expoziția este deschisă între orele 10 și 21, iar între 26 mai și 2 iunie  – luni, marți, joi și vinere între 10 și 16, iar miercuri de la 12 la 18. Accesul la expoziții se realizează contracost, prețul unui bilet fiind de 1,5 lei.

afis Photo Romania Festival

Atelier foto în mijlocul naturii

Unul dintre invitații speciali ai festivalului, fotograful britanic Drew Gardner, recunoscut pentru modalitatea în care folosește lumina în cadrul ședințelor foto, va susține un atelier în cadrul Photo Romania Academy. „Cum să realizăm fotografii de succes folosindu-ne de lumină și cadre speciale” este un atelier în cadrul căruia participanții vor parcurge întregul proces al realizării de imagini care spun o poveste (editorială ori comercială), de la găsirea conceptului și până la ultimele retușuri.

Pentru a-i învăța trucurile meseriei, Gardner va folosi un cadru ieșit din comun: în locul banalului studio foto, participanții vor merge într-o pădure din apropierea Clujului și vor putea fotografia, alături de modele profesioniste, animale domestice și chiar și sălbatice.

Atelierul se va desfășura în 23 mai, iar înscrierile se realizează contracost, prin intermediul paginii http://www.photoromaniafestival.ro/academia/.

Parteneriat cu F64

Cel mai mare magazin foto-video din sud-estul Europei, F64, s-a alăturat festivalului ca partener și va oferi premiile pentru toate competițiile ediției 2014.

„Noi, cei de la F64, iubim fotografia și nu uităm nicio clipă că aceasta ne face viața mai frumoasă. Credem că pentru a face fotografii bune nu îți trebuie doar echipament, ci multă pasiune și cunoştinţe tehnice și artistice. Suntem convinși că Photo Romania Festival va oferi tuturor pasionaților de fotografie prilejul de a învăța ceva nou, de a admira fotografii bune și de a savura discuții tematice excelente.  Din toate aceste motive, F64.ro crede cu tărie în Photo Romania Festival și susține acest festival unic care aduce fotografia în lumina reflectoarelor”, a explicat Marian Alecsiu, director general F64, implicarea în festival.

Potrivit acestuia, participanții la eveniment sunt așteptați să viziteze echipa F64 care va fi prezentă pe toată perioada festivalului. „Consultanții F64 sunt nerăbdători să interacționeze cu iubitorii de fotografii din Cluj-Napoca și nu numai”, a adăugat Alecsiu. Câștigătorii concursurilor vor fi anunțați în cadrul festivalului.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.