Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ziua porților deschise pe șantierul-școală de la Costești-Cetățuie

0

17 iulie, de la ora 10:00 

Participanții la prima școală de vară de arhitectură și arheologie organizată la Cetățile dacice din Munții Orăștiei vă invită sâmbătă, 17 iulie, începând cu ora 10 la Ziua porților deschise în situl Costești-Cetățuie.

Programul cuprinde vizite ghidate în sit, prezentarea rezultatelor cercetărilor arheologice, ale documentării de arhitectură și ale intervențiilor de întreținere și conservare primară a zidurilor antice, desfășurate în cadrul școlii de vară.

Vă vor fi gazde și ghizi studenții care pe parcursul celor două săptămâni au luat contact cu problemele și temele specifice ale cercetării și protejării monumentelor arheologice, într-o abordare aplicată, interdisciplinară.

Programul include și o expoziție a propunerilor de prezentare și interpretare a sitului arheologic, formulate de participanții la școala de vară. Alături de studenți  vor fi prezenți îndrumătorii – arheologi, arhitecți, restauratori – care au coordonat modulele de specialitate ale școlii de vară.

ArheoArhitectura reprezintă un program educațional interdisciplinar, dedicat studenților de la facultățile de istorie-arheologie și arhitectură, desfășurat în perioada 4-18 iulie 2021 în siturile dacice și la Baza Didactică, Arheologică şi de Cercetări Interdisciplinare „Hadrian Daicoviciu” – Grădiştea de Munte a Universităţii Babeş-Bolyai. Școala de vară este organizată de Șantierul arheologic Cetățile Dacice din Munții Orăștiei, Universitatea Babeș-Bolyai, Institutul Național al Patrimoniului, Asociația Monumentum și Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, cu sprijinul Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei și al Consiliului Județean Hunedoara, prin Direcția Generală Administrarea Monumentelor și Promovare Turistică.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.