Zilele Culturii Romano-Maghiare la Aiud, 6 – 8 iulie 2012

0

Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” va participa, in perioada 6 – 8 iulie 2012, la “Zilele Culturii Romano-Maghiare”un eveniment ce are loc in premiera si care se desfasoara in orasul Aiud si in imprejurimi. Manifestarea, desfasurata pe parcursul a trei zile, isi propune sa sarbatoreasca relatia dintre comunitatile romane si maghiare, promovand importanta schimbului de experienta cultural.

Programul Zilelor Culturii Romano-Maghiare va include o serie de activitati menite sa celebreze bunele relatii dintre cele doua comunitati: concerte de opereta, chansonete, valsuri si polci, sustinute de Teatrul National de Opereta „Ion Dacian”, dar si de solisti ai Teatrului de Opereta din Budapesta, o parada a florilor – eveniment ce marcheaza Ziua Rozelor, o sarbatoare cu traditie în Aiud -, expozitii de arta, lansari de lampioane si un foc de artificii.

Evenimentul va avea deschiderea oficiala vineri, 6 iulie, ora 19.30, in Piata Roma din Aiud, momentul fiind urmat la ora 19.45 de un concert – o Gala de Opereta, sustinuta de artistii Teatrului National de Opereta “Ion Dacian” in fata Bisericii Greco-Catolice din oras. Sambata, 7 iulieora 19.00, cuocazia Zilei Rozelor, orchestra Teatrului National de Opereta va prezenta unconcert de valsuri si polci in Gradina cu trandafiri din Ciumbrud, olocalitate din apropierea oraşului Aiud.

Iubitorii muzicii clasice vor putea urmari evolutia artistilor institutiei muzicale bucurestene si duminica, 8 iulie, atat la ora 12.15cvartetul de coarde Bella Musica urmand sa sustina un recital in Biserica Romano-Catolica din Aiud, cat si la ora 18.00, cand Concertul de chansonete si musical, programat sa aiba loc in Piata Roma, va incheia cele trei zile de manifestari ale primei editii a Zilelor Culturii Romano-Maghiare.

Evenimentul este organizat de Consiliul Local in parteneriat cu Ambasada Ungariei la Bucuresti, Teatrul National de Opereta “IonDacian”, Fundatia „Dr. Szasz Pal” din Aiud, Centrul Cultural „Liviu Rebreanu”, Fundatia „Inter-Art” Aiud si Consiliul Judetean Alba.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează