Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Zărnești: Programul DS Smith de educație ecologică se lansează în școlile din Zărnești, cu peste 300 de participanți

0

Programul include sesiuni interactive, prin care copiii pot afla mai multe despre reciclare și grija față de mediul înconjurător

Proiectul de educație ecologică lansat în toamna acestui an de DS Smith, lider în producția de ambalaje sustenabile, continuă să se bucure de un real succes. Peste 300 de elevi din clasele I – IV, ce studiază în școlile gimnaziale din Zărnești, au luat deja parte la această acțiune, participând la sesiuni interactive susținute de reprezentanți ai companiei.

Obiectivul principal a fost acela de a-i familiariza pe cei mici cu noțiuni legate de reciclare, conservarea resurselor naturale și grija față de mediul înconjurător, toate explicate pe înțelesul lor. Totodată, copiii au putut afla mai multe despre modalitatea de fabricare a hârtiei în cadrul fabricii DS Smith Zărnești, unde materia primă provine în totalitate din surse reciclabile.

Tot în cadrul proiectului, fiecare clasă a primit invitația de a se înscrie într-o competiție antrenantă, având drept misiune găsirea și fotografierea a cât mai multe obiecte – de acasă, sau de la școală – ce ar putea fi reciclate. Imaginile au fost apoi analizate de un juriu format în cadrul fiecărei unități de învățământ, iar câștigătorii au fost recompensați de către DS Smith Zărnești cu o imprimantă și un videoproiector – resurse extrem de utile pentru o experiență educațională modernă. O elevă de clasa a II-a câștigat premiul special, constând într-o tabletă, cu un proiect de reciclare a hârtiei, realizat acasă.

Copiii pot fi o parte importantă a schimbării de care comunitatea și mediul înconjurător au atâta nevoie. Ne-am propus să le arătăm, prin joacă, ce înseamnă colectarea selectivă, modul în care putem recicla corect obiectele și cum acțiunile noastre, aparent neînsemnate, sunt un mare pas înainte pentru un oraș mai curat. Răspunsul pozitiv primit din partea elevilor și a cadrelor didactice ne-a depășit așteptările și suntem convinși că vom putea continua această inițiativă și în anii următori”, a spus Diana Ciuraru, Director de Resurse Umane în cadrul DS Smith Zărnești.

Fabrica DS Smith din Zărnești este cea mai mare unitate de producție a hârtiei din România, deservind aproape jumătate din piața locală.

DS Smith deține în România un centru de coordonare a operațiunilor de reciclare în București, două depozite de reciclare în Otopeni și Cluj-Napoca, o fabrică de hârtie, la Zărnești, două fabrici de ambalaje, la Ghimbav și la Timișoara și 3 puncte de lucru, în Pitești, Timișoara și Otopeni, județul Ilfov, unde lucrează, în total 650 de angajați

Despre DS Smith: 

DS Smith este unul dintre principalii furnizori de ambalaje din carton ondulat, activând, în același timp, în segmentul reciclării și fabricării hârtiei. Cu sediul central la Londra și membru al FTSE 100, DS Smith se axează pe crearea unor soluții de ambalare inovative și sustenabile în 34 de țări, cu sprijinul echipei ce numără aproximativ 30.000 de angajați. Folosindu-se de expertiza coroborată a celor trei divizii – Ambalaje, Reciclare și Hârtie – DS Smith lucrează alături de clienții săi pentru a identifica soluții ce reduc complexitatea și aduc beneficii de-a lungul întregului lanț de aprovizionare. Bazele companiei au fost puse în anii 1940, atunci când familia Smith a început o afacere specializată în fabricarea de cutii.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.