Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Năsăud: Zambeste-mi, am atatea sa-ti spun!

0

Gradinita cu Program Prelungit nr.1 Nasaud are placerea de a va invita sa participati alaturi de cadrele didactice din aceasta unitate la un proiect educational intitulat ”Zambeste-mi, am atatea sa-ti spun!”, proiect derulat prin participarea parintilor, prescolarilor si educatoarelor in cadrul unor ateliere de lucru. Proiectul este aprobat de ISJ BN si inclus in Calendarul Activitatilor Educative Judetene in programul SENSIBILIZARE SI EXPRIMARE CULTURALA.

Primul atelier si-a deschis portile si are ca perioada de derulare lunile ianuarie- martie 2018. Are ca si activitate principala dansul si se intituleaza ”In pasi de dans mai aproape unii de altii”. In decursul lunilor  ianuarie- martie 2018, sunt vizate minim 3 sedinte de dans. Se vor forma perechi de dansatori dintr-un copil si un parinte. Dupa desfasurarea celor 3 sedinte se va filma un videoclip al grupei trimis la unitatea organizatoare GPP nr.1 Nasaud (12- 21 martie 2018, se vor primi CD-urile cu videoclipurile).  Aici, se va forma un juriu  care va desemna castigatorii celor trei premii in data de 23 martie 2018.

Cel de-al doilea atelier se intituleaza Copilaria prin ochi de copil”. Are ca perioda de derulare lunile aprilie- iunie 2018. Sunt vizate minim 3 sedinte cu activitati de tipul handmade. Se vor utiliza materiale reciclabile. Prin insusirea unor tehnici de lucru, se vor  confectiona produse handmade care vor fi valorizate in cadrul unei expozitii cu vanzare pe data de  20 iunie 2018. Expozitia va avea loc pe platoul de langa Casa de Cultura Nasaud, unde fiecare unitate partenera va expune obiectele realizate si va avea o cutie personalizata pentru colectarea fondurilor obtinute in urma vanzarii obiectelor.  Banii stransi vor fi folositi de fiecare unitate pentru organizarea unei petreceri pentru copii.

Cel de-al treilea atelier este unul de ceramica/ lut/ materiale modelatoare.  Se va derula in perioada septembrie- decembrie  2018. Sunt vizate minim 3 sedinte de atelier. Se va utiliza lutul sau alte materiale modelatoare, iar prin insusirea unor tehnici de lucru se vor confectiona diferite produse utilizate pentru decorarea unui bradut. Bradutii decorati trebuie sa  aiba  inaltimea intre 1-1,5 m si sa fie in giveci pentru a putea fi replantati. Bradutii vor fi adusi in perioada 1-6 decembrie in curtea GPP nr.1 Nasaud (Bulevardul Granicerilor nr.7, Nasaud). In data de 6 decembrie 2018, vor fi alese echipele castigatoare.

Participarea fiecarei unitati scolare se poate face fie pe intreg proiectul educational sau pe un atelier anume. In ambele variante trebuie completat acordul de parteneriat.

Va asteptam cu drag!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.