YouthBank, banca pentru tineri!

0

Proiectele pentru dezvoltarea comunitatii locale realizate de liceeni vor putea fi finantate dintr-un fond special. YouthBank este un proiect al unui grup de tineri.

Programul YouthBank da sansa de 4 ani de zile liceenilor din Cluj-Napoca sa se implice in comunitatea lor, sa isi dezvolte abilitati de comunicare, negociere, manageriale, incurajand totodata munca in echipa si filantropia. YouthBank a fost o initiativa unica in Romania, incepand cu anul scolar 2006-2007, iar din toamna anului 2009 programul s-a extins in alte 5 orase din tara: Alba Iulia, Bucuresti, Constanta, Odorheiu Secuiesc, Timisoara. In 2010 YouthBank s-a lansat si in Iasi. In Bucuresti dupa primul an de activitate au fost finantate deja 12 proiecte din domeniile social, educational, culturale si ecologic. Proiectele au fost implementate de 80 de liceeni din Bucuresti, potrivit evz.ro

YouthBank a primit recent premiul întâi pentru cel mai bun proiect educaţional, în cadrul Galei Premiilor în Educaţie 2010.

Potrivit youthbankromania.ro, prima editie a YouthBank in Bucuresti s-a derulat in perioada 2009 – 2010 si a fost conceputa ca proiect pilot pentru sectoarele 1 si 2. Programul a fost implementat de Asociatia pentru Relatii Comunitare si a beneficiat de sprijinul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, precum si al altor institutii educationale, media locale si nationale.

Conceptul YouthBank este prezent în 15 ţări de pe trei continente.

Via fonduri-structurale.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează