YouthBank, banca pentru tineri!

0

Proiectele pentru dezvoltarea comunitatii locale realizate de liceeni vor putea fi finantate dintr-un fond special. YouthBank este un proiect al unui grup de tineri.

Programul YouthBank da sansa de 4 ani de zile liceenilor din Cluj-Napoca sa se implice in comunitatea lor, sa isi dezvolte abilitati de comunicare, negociere, manageriale, incurajand totodata munca in echipa si filantropia. YouthBank a fost o initiativa unica in Romania, incepand cu anul scolar 2006-2007, iar din toamna anului 2009 programul s-a extins in alte 5 orase din tara: Alba Iulia, Bucuresti, Constanta, Odorheiu Secuiesc, Timisoara. In 2010 YouthBank s-a lansat si in Iasi. In Bucuresti dupa primul an de activitate au fost finantate deja 12 proiecte din domeniile social, educational, culturale si ecologic. Proiectele au fost implementate de 80 de liceeni din Bucuresti, potrivit evz.ro

YouthBank a primit recent premiul întâi pentru cel mai bun proiect educaţional, în cadrul Galei Premiilor în Educaţie 2010.

Potrivit youthbankromania.ro, prima editie a YouthBank in Bucuresti s-a derulat in perioada 2009 – 2010 si a fost conceputa ca proiect pilot pentru sectoarele 1 si 2. Programul a fost implementat de Asociatia pentru Relatii Comunitare si a beneficiat de sprijinul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, precum si al altor institutii educationale, media locale si nationale.

Conceptul YouthBank este prezent în 15 ţări de pe trei continente.

Via fonduri-structurale.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează