www.doitfor.co – primul serviciu on-line din România care îți permite să externalizezi sarcini

0

Teodor Olteanu, un administrator IT din Cluj-Napoca, alături de Codin Andrei (graphic designer) şi Gabriel Erdei (programator IT) au participat în luna martie la Startup Weekend Cluj și au fost premiați cu un proiect inedit pentru România:  cei trei și-au propus să lanseze un site pe care se pot externaliza sarcini dintre cele mai variate contra unor sume modice.

 „Sunt genul de om care face liste cu ce are de făcut/„to do list“ şi sarcinile de pe liste mereu creşteau. Atunci m-am gândit ce bine ar fi să existe un loc unde să le facă altcineva pentru tine“, declară Teodor Olteanu, cel care a ales să transforme această necesitate a lui într-o afacere, dar și într-o modalitate de a ajuta și alți oameni la îndeplinirea diferitelor task-uri  sau la  rotunjirea veniturilor. De la momentul lansării și până acum, sarcinile au fost dintre cele mai variante: făcut curăţenie, pus gresie, faianţă şi tapet, reparat diverse obiecte prin casă, plimbat câini, făcut prăjituri ori rezumate într-o limbă străină, administrare de pagini Facebook sau creare de logo-uri.  Mecanismul este simplu: prin crearea unui cont, utilizatorul poate să posteze o sarcină sau să liciteze pentru una din sarcinile existente. În urma câștigării licitației, licitatorul se obligă să îndeplinească sarcina conform cerințelor, iar apoi ofertantul plătește pentru serviciile prestate. Astfel, doitfor.co devine o resursa utilă pentru a găsi persoane care să ducă la bun sfârșit sarcini pentru care utlizatorul nu are timp sau nu are cunoștințele necesare, dar poate și să asigure un venit celor care au nevoie. Înscrierea pe doitfor.co este gratuită pentru toți utilizatorii.

Aflat acum în versiune beta, cei trei tineri clujeni își doresc să accelereze procesul de îmbunătățire a site-ului, urmând ca până la finele anului să fie lansată versiunea finală. Printre schimbările majore care tinerii și le propun în cadrul proiectului doitfor.co se numără posibilitatea oferirii de recomandări celor care îndeplinesc un task cu succes sau posibilitatea creării unui CV pentru cei care licitează, facând astfel mai ușoară alegerea în anumite cazuri.

Un alt aspect luat în considerare este extinderea în marile oraşe ale ţării, cum sunt Bucureşti, Iaşi sau Timişoara, unde există mari comunităţi de studenţi, care cu siguranță vor avea de beneficiat de pe urma existenței site-ului doitfor.co.

 comunicat doitfor

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.