Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

World Vision România deschide Centrul de Consiliere pentru Meşteşugari Cluj Napoca

0

Proiectul “Atelierul de meşteşuguri”continuă să-i ajute pe meşterii care doresc să se dezvolte

 

Luni, 27 mai 2013, Fundaţia World Vision România deschide la Cluj Napoca “Centrul de informare şi consiliere pentru meşteşugari”. Iniţiativa face parte din proiectul “Atelierul de meşteşuguri” care urmăreşte să sprijine dezvoltarea meşteşugurilor tradiţionale în mediul rural.

Centrul va oferi meşterilor populari informaţii despre oportunităţi de promovare şi dezvoltare în cadrul proiectului, surse de finanţare pentru meşteşugari, scrierea unui plan de afaceri, formalităţi legale pentru deschiderea unei asociaţii sau firme şi calendarul târgurilor de artizanat 2013 – 2014.

Biroul de informare se află la sediul World Vision România din Cluj Napoca, str. Republicii nr.70. Programul de lucru este de luni până joi între orele 15:00 – 17:00, iar vinerea între 12:30 şi 14:30. Mai multe informaţii se pot obţine de la Ghiţă Todică, coordonatorul centrului (tel. 0731.444.793).

DSCF1965

Înfiinţarea punctului de informare şi consiliere dă startul celei de-a treia etape a proiectului “Atelierul de meşteşuguri”. Concomitent, este demarat procesul de selecţie a meşterilor care vor lucra în atelierul – pilot din comuna Dezmir, judeţul Cluj. Între ei se numără ţesători instruiţi în prima etapă a proiectului, dar înscrierile sunt deschise pentru toţi artizanii care au domiciliul în mediul rural, judeţele Bihor, Bistriţa – Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj.

Obiectivul atelierului – pilot din comuna Dezmir este să pună la dispoziţia a 15 meşteşugari un spaţiu dotat şi utilat corespunzător pentru a-şi desfăşura activitatea. Totodată, aceştia vor beneficia gratuit de sprijin şi consiliere. Costurile de întreţinere ale atelierului sunt acoperite prin proiect. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să consultaţi website-ul www.atelieruldemestesuguri.ro .

Începând din luna iunie, obiectele lucrate de artizanii din “Atelierul de meşteşuguri” vor fi promovate pe internet prin intermediul catalogului online “Târgul de la sat” şi, în lunile următoare, vor fi expuse spre vânzare în pensiuni rurale din regiunea de nord – vest.

 „Atelierul de meşteşuguri” este un program integrat de calificare, dezvoltare a competenţelor antreprenoriale, suport şi consiliere a resurselor umane, pentru dezvoltarea meşteşugurilor tradiţionale din mediul rural din regiunea Nord – Vest. Proiectul este finanţat din fonduri europene prin POSDRU şi se desfăşoară în perioada martie 2012 – aprilie 2014.

Fundaţia World Vision România desfăşoară proiectul „Atelierul de meşteşuguri” în cadrul Programului pentru agricultură şi dezvoltare economică care promovează investiţiile în capitalul uman din mediul rural cu scopul dezvoltării economiei locale competitive, sustenabile pe termen lung, în acord cu valorile şi tradiţiile locale. World Vision România încurajează acest proces pentru a îmbunătăţi condiţile de trai ale familiilor cu scopul final de a oferi copiilor şanse sporite de educaţie, dezvoltare şi bunăstare.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.