Wienerberger donează elemente de zidărie pentru construcţia a 140 de case în cadrul proiectelor Habitat for Humanity România

0

Wienerberger Sisteme de Cărămizi, cel mai mare producător de elemente pentru zidărie pe plan local şi Habitat for Humanity România semnează un parteneriat strategic pe 3 ani, prin care Wienerberger îşi asumă angajamentul de a dona materiale de construcţie pentru 140 de locuinţe dezvoltate pentru familii dezavantajate şi vulnerabile economic şi social. Pe lângă aceste materiale, Wienerberger va susţine proiectele Habitat cu voluntari şi cu expertiză tehnică pe toată durata construcţiilor.

Acest parteneriat semnat în România reprezintă primul proiect de colaborare pe plan global între Wienerberger şi Habitat for Humanity. Cel mai mare producător de cărămizi de pe piaţa locală va livra sisteme complete pentru realizarea zidăriei din cadrul locuinţelor dezvoltate pentru familiile cu probleme.

Habitat for Humanity s-a implicat activ în ultimii ani în a asigura condiţii decente de locuire. Wienerberger a influenţat în bine calitatea locuirii prin produsele dezvoltate de-a lungul anilor. Ne bucurăm că acum putem colabora şi oferi împreună acestor familii şansa de a trăi într-un mediu mai plăcut”, declară Corneliu Fecioru, Member of the Board Wienerberger România, Sales and Marketing. Wienerberger este compania care a introdus pe piaţa locală cărămida „cu goluri” prin brandul propriu Porotherm, îmbunătăţind astfel considerabil gradul de izolare termică a clădirilor.

Wienerberger Sisteme de Cărămizi s-a implicat intens în ultimii ani în susţinerea dezvoltării unor locuinţe de cea mai bună calitate și a sprijinit atât diverse acţiuni ale comunităţilor locale, cât şi arhitecţii din România.

Parteneriatul cu Habitat for Humanity este un angajament internațional pe termen lung, la nivel de grup, care ne onorează și în care plănuim să investim multe resurse financiare și umane, de la consultanță tehnică la voluntariat”, adaugă Corneliu Fecioru. “Vom oferi soluţii durabile şi ecologice demonstrând că se pot realiza construcţii de calitate din cărămidă în timp record, la costuri rezonabile, explică reprezentantul Wienerberger.                                       

Startul parteneriatului îl constituie donarea integrală a materialelor necesare construcţiei structurilor primelor 5 case ce vor fi ridicate cu Porotherm în cadrul „Big Build” la Craiova. Big Build este un eveniment spectaculos de construcţie accelerată, care are loc în perioada 1-5 octombrie 2012 şi care a ajuns la cea de-a patra ediţie. Familiile beneficiare vor lucra la viitoarele locuinţe împreună cu 200 de voluntari de la mai multe companii din Romania şi voluntari din Irlanda de Nord.

„Parteneriatul cu Wienerberger este unul din cele mai importante parteneriate semnate de Habitat for Humanity în ultimii ani, şi reprezintă o nouă etapă în strategia de dezvoltare a organizaţiei noastre. Parteneriatul facilitează scalarea şi realizarea unor proiecte noi de construcţie din materiale inovatoare şi sustenabile. Misiunea noastră este să facem din locuirea în condiţii decente, accesibile şi adecvate, o problemă de conştiinţă şi de acţiune a tuturor membrilor comunităţii. Le mulţumim partenerilor noştri de la Wienerberger pentru încrederea acordată şi suntem convinşi că împreună vom reuşi să redăm demnitate vieţilor multor oameni lipsiţi altminteri de şanse şi de oportunităţi”, spune Emil Olteanu, Director Naţional Habitat for Humanity România.

—–

Despre Wienerberger

Wienerberger Sisteme de Cărămizi este cel mai mare producător de blocuri ceramice din România. Compania deţine în acest moment trei unităţi de producţie la nivel local, acestea fiind cele mai moderne unităţi de acest tip din piaţă. Fabricile deţinute de companie sunt localizate în Gura Ocniţei – Dâmboviţa, Sibiu şi Triteni Cluj. Wienerberger, cel mai mare producător global de cărămizi, a intrat pe piaţa din România în anul 1998. În acest moment este unul dintre cei mai mari investitori din domeniul producţiei de materiale de construcţii. Principalele produse sunt sistemele de zidărie din gama Porotherm şi Terca. Pe plan global companie are 230 de fabrici în 30 de ţări în care lucrează 12.000 de angajaţi.

 

Despre Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea precară a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 500.000 de locuinţe pentru 2,5 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg Globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 3.000 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.