Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Weekend plin de activități la Photo Romania Festival

0

Photo Romania Festival continuă la Cluj în acest weekend cu o ofertă variată de evenimente și manifestări. Pasionații de  fotografie vor putea lua parte la cel mai important târg de echipamente foto-video din Transilvania, vor admira în  premieră expoziția Sony World Photography Awards și vor fi invitați să ia parte la formarea celei mai mari expoziții  mobile de fotografie.

Tot în cadrul festivalului se desfășoară și un nou concurs dedicat fotografilor profesioniști dar și amatori, sponsorizat de compania ISDC.

Pentru a celebra ziua de copilului, echipa Photo Romania Festival va realiza gratuit fotografii pentru copii la Iulius Mall pe data de 2 iunie.

Aparatură foto-video la prețuri reduse

Târgul de aparatură foto-video “Imagine” este cel mai important eveniment de profil organizat până acum în Transilvania. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 2 iunie, la Iulius Mall, când, pe durata întregii zilei participanții se vor bucura de discounturi substanțiale la produsele expuse de către companiile participante. Sony, Nikon Flanco, Altex, Epson, Quantuum, Fotogear sunt doar o parte dintre companiile care vor oferi la vânzare aparatură foto-video și accesorii la prețuri mai mici ca în magazinele proprii. La târg sunt așteptate peste 3000 de persoane – fotografi profesioniști, fotografi amatori sau simpli vizitatori.

Expoziție – Premieră pentru Europa de Est

Dintre 112.000 lucrări realizate de fotografi din 171 ţări, cele mai bune 70 au fost selectate și organizate într-o expoziție specială Sony World Photography Awards (SWPA).
Pentru prima dată de la debutul reumitei competiții internaționale SWPA, din 2007, fotografiile participante sunt prezentate nemijlocit publicului din Europa de Est, în cadrul Photo Romania Festival.
Expoziţia are o secţiune specială dedicată celor 10 fotografi români, finaliști în cadrul SWPA din ultimii trei ani. Anul acesta, doi români – Ionuţ Hrenciuc şi Felicia Simion – au fost nominalizaţi pe lista scurtă a celor mai buni fotografi din lume, la secţiunea „Panoramă”, în cadrul competiţiei „Open” şi, respectiv, la secţiunea „Portret”, în cadrul competiţiei „Youth”. Vernisajul expoziției va avea loc sâmbătă, 2 iunie, la Iulius Mall, de la ora 10 fotografiile rămânând expuse în această locație timp pâna pe data de 12 iunie.

Expoziție foto mobilă

Organizatorii Photo Romania Festival își provoacă publicul în formarea celei mai mari expoziții mobile de fotografie. Astfel, sâmbătă, 2 iunie de la ora 16:00, toți clujenii, de la mic la mare, sunt invitați să vină la Iulius Mall, la intrarea principală cu o fotografie de orice dimensiune înrămată sau doar listată. Fiecare participant va juca rolul de expozor al proprii fotografii, iar șirul de expozoare umane se va transforma astfel în cea mai lungă expoziție mobilă de fotografie realizată vreodată.
La finalul expoziției, prin tragere la sorți, un participant va fi premiat cu o geantă foto Kata, oferită de Photosetup.

Concurs de fotografie ISDC

Photo Romania Festival este partener și membru al juriului pentru un nou concurs de fotografie, organizat de data aceasta de compania ISDC. Concursul se numește “O zi din viața unui programator” și se adresează pasionaților de IT care doresc să își descrie o zi obișnuită din viață, prin intermediul unei fotografii. Concursul se desfășoară în perioada 21 mai – 17 iunie, iar premiul pentru cea mai bună fotografie, constând într-un iPad3, va fi acordat de un juriu de specialitate. Concursul va avea și un premiu de popularitate care se va acorda pe pagina de Facebook a companiei și va fi un produs surpriză, în valoare de 300 de euro. Fotografiile pentru concurs se trimit pe adresa ingoodcompany@isdc.eu, iar detalii privind concursul și regulamentul se găsesc pe isdc.eu/concurs.

Despre festival
Photo Romania Festival se află la cea de-a doua ediție și cuprinde 150 de evenimente organizate în decurs de o lună. În perioada 19 mai – 16 iunie, Cluj-Napoca devine astfel o adevărată capitală a fotografiei găzduind 100 de expoziții foto pe teme dintre cele mai variate, o Academie de workshop-uri, competiții foto, evenimente culturale și un târg specializat de aparatură foto-video, târgul Imagine.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.