Volunteering in Europe!

0

In perioada 6 -19 octombrie 2013, Fundatia CHANCE FOR LIFE a desfasurat in parteneriat cu organizatia Hammersmith and Fulham Volunteer Centre (HFVC) din Anglia si Biblioteca Judeteana „Astra” Sibiu, proiectul „Volunteering in Europe!”, un proiect de teatru social interactiv realizat de actori voluntari.

In aceasta perioada 10 voluntari englezi impreuna cu voluntari romani au prezentat o piesa de teatru social in fata tinerilor si publicului larg in urmatoarele locatii: Biblioteca Judeteana „Astra” Sibiu (11 octombrie), Organizatia SOS Satele Copiilor Cisnadie (15 octombrie), comunitatea din Saliste (13 octombrie), cat si in cadrul Conferintei Internationale „Active Citizens for Europe” in Bucuresti (18 octombrie).

VoluntEurope_197

In cadrul proiectului „Volunteering in Europe!”, finantat prin programul Youth in Action, European Voluntary Service al Comisiei Europene, voluntarii au participat la traininguri pe tema teatrului social si au dezbatut problema cetateniei europene, a identitatii culturale, a stereotipurilor, a grupurilor discriminate si a prejudecatilor din societatile engleze si romanesti. Ei au abordat prin piesa de teatru social situatii de discriminare reprezentative pentru realitatea  romaneasca. Scopul acestor spectacole de teatru social este de a-i sensibiliza pe spectatori fata de situatiile de discriminare si consecintele acestora. Copiii si tinerii din audienta au fost incurajati sa joace mai intai pe scena, iar  apoi si in viata reala un rol din ce in ce mai activ in societatea civila, pentru a o transforma intr-un loc caracterizat de toleranta si buna intelegere intre oameni, indiferent de  clasa sociala, situatia financiara, etnie, etc.

De asemenea, in ziua de luni, 14 octombrie 2013, voluntarii englezi din proiect s- au intalnit cu studentii de la Facultatea de Drept Simion Barnitiu de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu in cadrul unui seminar in care au prezentat mai multe despre proiectele internationale derulate in
cadrul programului Tineret in Actiune, Serviciul European de Voluntariat.

In cadrul seminarului  „Volunteering in Europe – Serviciul European de Voluntariat o sansa
pentru fiecare tanar” 
au fost prezentate informatii despre posibilitatile oferite de proiectele derulate in cadrul Serviciului European de Voluntariat prin programul „Tineret in Actiune”, au fost facute cunoscute oportunitatil oferite de implicarea intr-un proiect prin Serviul European de Voluntariat, modalitatile de participare la un astfel de proiect si beneficiile educatiei non-formale.

Astfel, aproximativ 150 de copii si tineri Sibiu au luat contact cu tinerii din acest proiect. Ne bucuram ca am fost gazduiti in acest minunat oras, capitala europeana

Fundatia Chance for Life (www.chanceforlife.ro) este o organizatie neguvernamentala infiintata in anul 2000, a carei misiune este sa dezvolte comunitatile din Romania, sustinand educational, emotional si social copiii si tinerii. Chance for Life isi propune sa formeze spiritului civic al copiilor si sa dezvolte dorinta si capacitatea acestora de a se implica in viata comunitatilor in care traiesc.

Fundatia Hammersmith and Fulham Volunteer Centre (HFVC) este o organizatie non-profit ce are drept scop oferirea de suport si de oportunitati de dezvoltare si promovarea voluntariatului in partea de vest a Londrei.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează