Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Volunteering in Europe!

0

In perioada 6 -19 octombrie 2013, Fundatia CHANCE FOR LIFE a desfasurat in parteneriat cu organizatia Hammersmith and Fulham Volunteer Centre (HFVC) din Anglia si Biblioteca Judeteana „Astra” Sibiu, proiectul „Volunteering in Europe!”, un proiect de teatru social interactiv realizat de actori voluntari.

In aceasta perioada 10 voluntari englezi impreuna cu voluntari romani au prezentat o piesa de teatru social in fata tinerilor si publicului larg in urmatoarele locatii: Biblioteca Judeteana „Astra” Sibiu (11 octombrie), Organizatia SOS Satele Copiilor Cisnadie (15 octombrie), comunitatea din Saliste (13 octombrie), cat si in cadrul Conferintei Internationale „Active Citizens for Europe” in Bucuresti (18 octombrie).

VoluntEurope_197

In cadrul proiectului „Volunteering in Europe!”, finantat prin programul Youth in Action, European Voluntary Service al Comisiei Europene, voluntarii au participat la traininguri pe tema teatrului social si au dezbatut problema cetateniei europene, a identitatii culturale, a stereotipurilor, a grupurilor discriminate si a prejudecatilor din societatile engleze si romanesti. Ei au abordat prin piesa de teatru social situatii de discriminare reprezentative pentru realitatea  romaneasca. Scopul acestor spectacole de teatru social este de a-i sensibiliza pe spectatori fata de situatiile de discriminare si consecintele acestora. Copiii si tinerii din audienta au fost incurajati sa joace mai intai pe scena, iar  apoi si in viata reala un rol din ce in ce mai activ in societatea civila, pentru a o transforma intr-un loc caracterizat de toleranta si buna intelegere intre oameni, indiferent de  clasa sociala, situatia financiara, etnie, etc.

De asemenea, in ziua de luni, 14 octombrie 2013, voluntarii englezi din proiect s- au intalnit cu studentii de la Facultatea de Drept Simion Barnitiu de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu in cadrul unui seminar in care au prezentat mai multe despre proiectele internationale derulate in
cadrul programului Tineret in Actiune, Serviciul European de Voluntariat.

In cadrul seminarului  „Volunteering in Europe – Serviciul European de Voluntariat o sansa
pentru fiecare tanar” 
au fost prezentate informatii despre posibilitatile oferite de proiectele derulate in cadrul Serviciului European de Voluntariat prin programul „Tineret in Actiune”, au fost facute cunoscute oportunitatil oferite de implicarea intr-un proiect prin Serviul European de Voluntariat, modalitatile de participare la un astfel de proiect si beneficiile educatiei non-formale.

Astfel, aproximativ 150 de copii si tineri Sibiu au luat contact cu tinerii din acest proiect. Ne bucuram ca am fost gazduiti in acest minunat oras, capitala europeana

Fundatia Chance for Life (www.chanceforlife.ro) este o organizatie neguvernamentala infiintata in anul 2000, a carei misiune este sa dezvolte comunitatile din Romania, sustinand educational, emotional si social copiii si tinerii. Chance for Life isi propune sa formeze spiritului civic al copiilor si sa dezvolte dorinta si capacitatea acestora de a se implica in viata comunitatilor in care traiesc.

Fundatia Hammersmith and Fulham Volunteer Centre (HFVC) este o organizatie non-profit ce are drept scop oferirea de suport si de oportunitati de dezvoltare si promovarea voluntariatului in partea de vest a Londrei.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.