Voluntarii GENPACT pe santierele HABITAT din Cluj / 6 noiembrie 2010

0

Apahida, judeţul Cluj, 6 noiembrie 2010 – 12 angajaţi ai Genpact lucrează sâmbătă, 6 noiembrie, pe şantierul Habitat for Humanity din comuna Apahida, județul Cluj, în cadrul unui parteneriat cu sloganul „Voluntariat din grija față de comunitate”.

Angajaţii Genpact contribuie astfel cu 60 de ore de voluntariat în proiectul de construcție „Bilet HABITAT pentru ACASĂ!” pentru familia monoparentală Moldovan, demarat de Habitat for Humanity Cluj în luna octombrie 2010. Cei 12 voluntari Genpact vor lucra o zi pentru familia Moldovan pe șantierul din strada Libertății nr. 257, comuna Apahida, judeţul Cluj. Voluntarii vor turna placa de beton pe care se vor ridica ulterior pereții. Se va finaliza astfel fundația celei de-a 73-a locuinţă Habitat la Cluj, care va face viaţa mai uşoară pentru încă o familie defavorizată din judeţ.

Daniela Moldovan (40 de ani), văduvă de trei ani, Ana-Maria (16 ani) şi Dana (14 ani) locuiesc într-o „cameră de intervenţie a Căilor Ferate Române” în halta comunei Apahida, judeţul Cluj. Spaţiul de 12 m2 este împărţit între un hol, o cameră mica şi o cămară, fără baie, bucătărie sau apă curentă, încălzirea fiind posibilă cu ajutorul unei sobe de teracotă. Daniela lucrează de nouă ani ca menajeră, dar venitul acesteia acumulat cu pensia primită de la stat ajunge doar pentru mâncare, întreţinere şi pentru a le trimite pe Dana la şcoala din comună şi pe Ana-Maria la un liceu din Cluj-Napoca, aflat la 15 km depărtare. Proiectul „Bilet HABITAT pentru ACASĂ!”, demarat de Habitat for Humanity Cluj în luna octombrie 2010, va permite familiei Moldovan un trai decent şi intimitatea de care au nevoie două fete adolescente.

„Nici acum nu îmi vine să cred că vom avea o locuinţă Habitat, cu o baie şi o bucătărie. Mă bucur că am întâlnit echipa Habitat și abia aştept să primim voluntarii care ne ajută să ne construim casa noastră”, zice Daniela, mama familiei.
Genpact şi Habitat for Humanity Cluj oferă angajaților companiei ocazia de a lucra pe șantierele de construcție pentru familii defavorizate în noiembrie 2010 și martie 2011. Genpact va contribui în total cu aproape 250 de ore de muncă voluntară la construcția de locuințe decente și cu 1500 euro pentru materialele de construcție.

„Programul de responsabilitate socială al companiei presupune grija față de comunitatea în care ne desfășurăm activitatea și față de mediu. Implicarea noastră pornește de la atenția simplă față de mediul în care trăim, până la implicarea profundă în comunitatea clujeană și atenția sporită față de oamenii din jurul nostru. Impresionați de situația doamnei Moldovan, am hotărât să formăm o echipa și în colaborare cu prietenii noștri de la Habitat for Humanity să aducem puțina alinare. Deschiderea către comunitate și empatia față de cei mai puțin norocoși dintre noi ghidează și se împletește natural cu activitatea noastră profesională de zi cu zi.” spune Anca Crețu, Assistant Vice President și CSR Leader Genpact Cluj.
Beneficiarii Habitat sunt familii harnice, muncitoare, dar care din cauza stării lor materiale mai precare, nu au acces la o altă modalitate de a beneficia de o locuinţă decentă. Aici intervine rolul Habitat for Humanity, alături de partenerii săi. Prin ratele fără profit, dar şi prin munca voluntară, familiile selectate ajută alte familii în nevoie, ceea ce face ca programul Habitat să fie un program inedit, prin care întreaga comunitate are de câştigat, creşte şi se dezvoltă împreună.

Genpact
Genpact este lider în globalizarea serviciilor și tehnologiei și un pionier în managementul proceselor de business ale companiilor din întreaga lume în arii precum contabilitate, managementul relației cu clienții, procese de procurare și distribuție, domeniu bancar, asigurări, infrastructură IT și servicii software. Cu o experiență de 12 ani, Genpact are clienți cotați în topul Fortune 500 ca lideri de piață pe domenii precum bancar și al serviciilor financiare, asigurări, producție, transport, sănătate, farmaceutic, industria auto, industria bunurilor de consum și retail, media și domeniul serviciilor de business. Genpact este o companie listată la bursa de valori de la New York.

Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity România construieşte şi renovează locuinţe simple, decente şi accesibile ca preţ pentru şi împreună cu familiile în nevoie urgentă de o locuinţă, al căror viitor este afectat grav de condiţiile în care acestea locuiesc. Materialele provin din donaţii şi sponsorizări, iar construcţia este realizată de către voluntari împreună cu familiile beneficiare. Până acum, 1.628 de familii din România şi peste 350.000 de familii din 100 de ţări din întreaga lume beneficiază de locuințe construite prin programul Habitat. Filiala Habitat din Cluj-Napoca a ajutat deja 272 de familii prin construcţii şi renovări.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează