Vocea cititorului: un altfel de club de lectură la Cluj

0

Participanții vor citi cu voce tare din cartea ”Oscar și Tanti Roz” de Eric Emmanuel Schmitt. 

Dacă tot se vorbește atât de mult despre vocea autorului când vine vorba de o carte, câțiva cititori din Cluj au început un club de lectură cu numele Vocea cititorului. La acest club nu trebuie să participi având cartea citită dinainte, deoarece ei citesc pe loc, cu voce tare.

afis oscar web

”Reținerea mea cea mai mare de a participa la cluburi de lectură venea tocmai din faptul că nu aveam timp întotdeauna să citesc cartea care se recomanda de la o întâlnire la alta.” spune Victor Miron, unul din organizatorii acestui club de lectură.

Cititorii care participă la eveniment nu sunt obligați să citească dacă nu vor. Pot să asculte sau să urmărească pe text ce se citește.

”Am avut deja două ediții ale clubului și am văzut că oamenii care participă vor să ne vedem cel puțin o dată la două săptămâni. Nu toată lumea citește cu voce tare, dar fiecare e dornic, la final, să împărtășească ideile și stările pe care i le-a generat lectura.” spune Maria Timsac, coordonatoarea clubului de lectură.

Acest club de lectură se organizează sub umbrela Cărțile pe față, campania de promovare a lecturii care are la activ numeroase acțiuni inedite de încurajare a cititului de cărți: de la service auto cu bibliotecă și cabinet stomatologic anticariat (anti-cariat), până la nunți ca la carte și provoCĂRȚI.

La a treia ediție de la Vocea cititorului participanții vor citi cu voce tare din cartea ”Oscar și Tanti Roz” de Eric Emmanuel Schmitt. Evenimentul are loc Joi, 20 noiembrie, de la ora 20.00 la Mint Bistro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.