Vinuri romanesti la Targului Slow Food / Brasov 30-31 octombrie 2010

0

Selecţie de vinuri tradiţionale româneşti la ediţia aniversară a Târgului Slow Food de la Braşov

Târgul Slow Food de la Braşov a ajuns la ce-a de-a XX-a ediţie. În acest week-end (30-31 octombrie 2010) la târgul din Piaţa Sfatului participă cu produse alimentare 40 de mici producători veniţi din toată ţara, un număr dublu faţă de ediţia de debut.

Cu ocazia acestei ediţii aniversare, în cadrul târgului va avea loc o prezentare de vinuri tradiţionale româneşti, realizată de domnul Mihai Breazu, degustător autorizat de vinuri şi membru Slow Food Braşov. Oferta la standul dedicat cuprinde peste 60 de sortimente de vin roşu si alb, selecţionate din soiuri traditionale românesti, precum: Fetească Neagră, Negru de Drăgăşani, Băbească Neagră, Fetească Regală, Fetească Albă, Crâmpoşie, Galbenă de Odobeşti, Sarba şi altele. Aceste vinuri provin din regiuni viticole tradiţionale din toată ţara.

“Selecţia de sortimente de vinuri românesti propuse sunt produse de calitate superioară, neindustrializate, de serie mică, ce nu pot fi găsite în magazinele de tip supermarket. Prezentarea se adresează în principal cunoscătorilor din domeniul hotelier, al restaurantelor, organizatorilor de evenimente dar şi publicului larg” a afirmat despre acest punct din programul târgului, domnul Breazu.

Oferta lunii octombrie cuprinde produse de carmangerie, brânzeturi proaspete şi maturate, peşte afumat în cetină de brad,  conserve de fructe şi legume, pâine pe vatră, prăjituri de casă, delicatese italieneşti, covrigi pe sfoară şi turtă dulce. La acestea se adaugă produsele apicole, siropurile naturale, nectarul de mere 100% natural, ţuica de Turţ, pălinca, vinul şi fructele de sezon româneşti.

Noutăţile ediţiei sunt printre altele cozonacul de carne şi pasta de ceai de la producătorul local Babeţ Prodcom, preparatele apicole cu miere şi afine produse de Moldovan Octavian din Sânpetru şi alunele glazurate (Mi&Mi Nut SRL Braşov).

La standul Paradisul Verde va avea loc o prezentare a tipurilor de îndulcitori sănătoşi care pot înlocui cu succes zahărul rafinat: diferite sortimente de zahăr brun, melasă de trestie de zahăr, sirop de orez, tapioca, agave si trestie de zahăr.

Şi de această dată organizatorii, Asociaţia Roadele Pământului şi conviviumul Slow Food Braşov, vă aşteaptă la standul propriu cu băuturi calde şi bucate gătite în casă după vechi reţete locale. Piaţa este deschisă atât sâmbătă cât şi duminică în intervalul orar 10.00-16.00.

Târgul Slow Food este un proiect organizat de Asociaţia „Roadele Pamântului”, în parteneriat cu Primăria Braşov. Evenimentul este inclus în calendarul de manifestări dedicate celor 775 de ani de atestare documentară a Braşovului.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează