Vino la Sibiu să descoperi valorile și principiile economiei sociale la ONGFest!

1

Asociația REACT vă invită în acest week-end la ONGFest să-i fiți alături la workshop-ul „Economia socială: de la afacere la profit social” în cadrul căruia va avea loc și lansarea celei de-a doua ediții a lucrării cu același titlu.

Astfel, sâmbătă, 24 septembrie, la ora 11.00 în Cortul de Dezbateri din cadrul ONGFest ( in Piata Mica din Sibiu) vor fi abordate atât subiecte teoretice cu privire la principiile și valorile economiei sociale, cât și aspecte practice ale acesteia, prin prisma exemplelor de întreprinderi sociale existente.De asemenea, vor fi discutate soluții actuale aplicabile în România pentru înființarea și desfășurarea activității unor întreprinderi sociale.

Workshop-ul se adresează ONG-urilor, companiilor, instituțiilor, studentilor, profesorilor și tuturor celor interesati să afle mai multe despre modul in care economia sociala poate contribui la dezvoltarea comunitatii. Accesul este gratuit.

Mai multe detalii despre economia socială și despre platforma “Fabrica de Bine” din cadrul proiectului

”Dezvoltarea economiei sociale prin înființarea și dezvoltarea de întreprinderi sociale” găsiți pe http://fabricadebine.ro

 

Asociația React implementează proiectul strategic „Dezvoltarea economiei sociale prin înființarea și dezvoltarea de întreprinderi sociale”, proiect cofinanțat din Fondul Social European (contract nr.POSDRU/84/6.1/S/50269) prin programul operațional sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investește în oameni! și se încadrează pe Axa prioritară 6 – Promovarea Incluziunii Sociale.

Durata proiectului este de 32 de luni și are ca finalitate înființarea a 6 întreprinderi sociale care vor funcționa în regim de ateliere protejate în 5 din cele 8 regiuni de dezvoltare ale României: Regiunea București – Ilfov (București), Regiunea Centru (Sibiu), Regiunea Nord-Est (Piatra Neamț), Regiunea Sud-Vest Oltenia (Craiova) și Regiunea Sud Muntenia (Târgoviște).

Asociația REACT este o organizație neguvernamentală, orientată către proiecte sociale și pentru tineri în special. Prin programele pe care le desfășoară, organizația vizează trei domenii: sănătate publică, educație și integrare socială. Asociația a câștigat până în prezent nouă premii de excelență care-i certifică profesionalismul și capacitatea de implementare. www.asociatiareact.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.