Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vino la Sibiu să descoperi valorile și principiile economiei sociale la ONGFest!

1

Asociația REACT vă invită în acest week-end la ONGFest să-i fiți alături la workshop-ul „Economia socială: de la afacere la profit social” în cadrul căruia va avea loc și lansarea celei de-a doua ediții a lucrării cu același titlu.

Astfel, sâmbătă, 24 septembrie, la ora 11.00 în Cortul de Dezbateri din cadrul ONGFest ( in Piata Mica din Sibiu) vor fi abordate atât subiecte teoretice cu privire la principiile și valorile economiei sociale, cât și aspecte practice ale acesteia, prin prisma exemplelor de întreprinderi sociale existente.De asemenea, vor fi discutate soluții actuale aplicabile în România pentru înființarea și desfășurarea activității unor întreprinderi sociale.

Workshop-ul se adresează ONG-urilor, companiilor, instituțiilor, studentilor, profesorilor și tuturor celor interesati să afle mai multe despre modul in care economia sociala poate contribui la dezvoltarea comunitatii. Accesul este gratuit.

Mai multe detalii despre economia socială și despre platforma “Fabrica de Bine” din cadrul proiectului

”Dezvoltarea economiei sociale prin înființarea și dezvoltarea de întreprinderi sociale” găsiți pe http://fabricadebine.ro

 

Asociația React implementează proiectul strategic „Dezvoltarea economiei sociale prin înființarea și dezvoltarea de întreprinderi sociale”, proiect cofinanțat din Fondul Social European (contract nr.POSDRU/84/6.1/S/50269) prin programul operațional sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investește în oameni! și se încadrează pe Axa prioritară 6 – Promovarea Incluziunii Sociale.

Durata proiectului este de 32 de luni și are ca finalitate înființarea a 6 întreprinderi sociale care vor funcționa în regim de ateliere protejate în 5 din cele 8 regiuni de dezvoltare ale României: Regiunea București – Ilfov (București), Regiunea Centru (Sibiu), Regiunea Nord-Est (Piatra Neamț), Regiunea Sud-Vest Oltenia (Craiova) și Regiunea Sud Muntenia (Târgoviște).

Asociația REACT este o organizație neguvernamentală, orientată către proiecte sociale și pentru tineri în special. Prin programele pe care le desfășoară, organizația vizează trei domenii: sănătate publică, educație și integrare socială. Asociația a câștigat până în prezent nouă premii de excelență care-i certifică profesionalismul și capacitatea de implementare. www.asociatiareact.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.