VIDEO: Povestea lingurarului Mark Tudose

0

Linguri cu poveşti

Făcând un lucru din plăcere şi pasiune, la un moment dat, practic, nu simţi că munceşti.

O faci, pur şi simplu.” 

De la videoclipuri muzicale, la video-uri corporate sau de la video-uri aeriale, la cele sport. Este talentat şi îi plac toate tipurile de video-uri, dar, ca orice om, el are o slăbiciune, şi anume documentarele artistice. Din acest motiv, Matei Pleşa a pornit proiectul pe care urmează să vi-l prezentăm: Fascinaţia Meşteşugului.

MG_4893Proiectul îşi doreşte să motiveze oameni, să spună poveşti de viaţă mai mult decât impresionante, căci, sunt unele cuvinte, fapte sau lucruri care pot să marcheze. De asemenea, Fascinaţia Meşteşugului îşi doreşte să susţină şi să motiveze atât tradiţionalii meşteşugari, cât şi tinerii creativi care pun pasiune şi entuziasm în fiecare obiect pe care îl realizează Cum un proiect nu se dezvoltă singur, alături de Matei, mai şlefuiesc şi lustruiesc la documentare Brînduşa Inocan şi Emanuil Iova. Ei şi-au propus să realizeze o serie de documentare video, motivaţionale despre pasiune, perseverenţă, meşteşug şi continuitate.

MG_4907Seria de documentare a ajuns la numărul 4 şi continuă cu prezentarea lingurarului Mark Tudose. Mark a venit din Bucureşti la Sighişoara să ne spună poveşti, nu orice fel de poveşti, ci despre noroc, dragoste, înţelepciune, frumuseţe, putere şi siguranţă. Poveştile lui nu sunt scrise, ci sunt sculptate în lemn, iar pe măsură ce îi asculţi povestea, ea prinde forma unei linguri. Fiecare lingură are pe coadă sculptat un simbol căruia îi este atribuită o poveste tradiţională românească, fie că este vorba despre înţelepciune reprezentată de simbolul bufniţei, despre putere reprezentată de simbolul şarpelui sau despre noroc reprezentat de simbolul berzei.

A început să sculpteze în cetatea din Sighişoara, sub privirile trecătorilor, dar poveştile sale îi determinau pe trecători să se oprească, să asculte şi să cumpere mai mult decât o simplă lingură. Acum, Mark are propriul site cu linguri şi o galerie de arta în Sighişoara. Este cunoscut pe patru continente sub pseudonimul The Spoonman, şi pe bună dreptate, el nu creează doar linguri, ci şi povesti, căci “orice lucru din lumea asta care nu are o poveste este neterminat, este incomplet”

Fascinaţia Meşteşugului îşi caută viitorii meşteşugari şi vă invită să îi lăsaţi recomandările pe pagina de facebook. Tot acolo veţi găsi şi ultimele noutăţi.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează