Vernisajul expoziției Swedish Dads adusă în premieră în Sibiu

0

Swedish Dads Sibiu

Expoziție fotografie despre tații conștienți de egalitatea dintre sexe

Locație: Muzeul Astra Sibiu

Perioadă vizitare: 19 octombrie – 05 noiembrie 2017

Creșterea copilului a fost în mod tradițional responsabilitatea femeilor, însă un număr tot mai mare de tați din Suedia au început să vadă avantajele concediului paternal. Expoziția de fotografie Swedish Dads prezintă modul în care tații suedezi percep rolul bărbatului modern, în contrast cu rolul stereotipului tradițional, paternal.

Atunci când fotograful suedez Johan Bävman a devenit tată, a realizat că există o lipsă de modele masculine care să reprezinte un model de părinte. Acest lucru l-a determinat să creeze un album foto numit Swedish Dads, care prezintă barbați aflați în concediu paternal, alături de copiii lor.

Expoziția Swedish Dads, adusă în premieră în Sibiu, urmărește analizarea motivelor pentru care acești tați au decis să rămână acasă, având grijă de copii, mai mult decât majoritatea taților din întreaga lume. Ce a însemnat acest lucru pentru ei, cum le-au fost afectate relațiile de cuplu, cât și cu copiii lor, dar și ce așteptări au avut ei în prealabil?

Ambasada Suediei invită sibienii la vernisajul expoziției Swedish Dads Sibiu în data de 19 octombrie 2017, la ora 18:00, la Muzeul Astra Sibiu. Tinerii sibieni vor avea totodată, ocazia să afle mai multe despre oportunitățile de studiu din Suedia și despre societatea suedeză într-un format vizual atractiv. Așadar, invităm în mod special profesorii din Sibiu să viziteze expoziția împreună cu elevii lor oricând în perioada 19 octombrie – 05 noiembrie 2017.

Expoziția prezintă fotografiile a 20 de tați din Suedia, fiind un proiect comun între Institutul Suedez, Ambasada Suediei la București împreună cu partenerii noștri Muzeul Astra Sibiu și Study in Sweden.

Intrarea este liberă.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/906755329490704

Photo: Kristin Lidell/imagebank.sweden.se  

Despre Suedia:

sweden.se

studyinsweden.se

learningswedish.se

sharingsweden.se

imagebank.sweden.se

visitstockholm.se

visitsweden.com

Ambasada Suediei în România:

Șoseaua Kiseleff, 43, București

Tel/ Fax: 021 406 71 00 / 021 406 71 24

Web: swedenabroad.com

FB.com/SverigesAmbassadiBukarest

Instagram.com/swedeninromania

Twitter.com/swedeninro

 

Parteneri:                                                      

Muzeul Astra Sibiu

Study in Sweden

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.