Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vară de arte şi meşteşuguri medievale, cultură şi distracţie pentru copii, la Cetatea Râşnov şi Sibiu, în Tabăra Medieval Art 2012

0

                 O vară plină de distracţii şi activităţi educative îi aşteaptă pe copii  în această vacanţă, dacă vor ajunge la Cetatea Medievală Râşnov sau în centrul istoric din Sibiu – în plină istorie, tradiţie şi pitoresc transilvănean -, în Tabăra Medieval Art 2012.

Ajunsă deja la a VII-a ediţie, în organizarea Asociaţiei Circensium Historiae şi a Medieval Art Production, tabăra de arte şi meşteşuguri în stil medieval este produsă în acest an în parteneriat oficial cu Primăria Râşnov – Direcţia de Cultură şi Administraţia Cetăţii Râşnov, precum şi în colaborarea – devenită tradiţională în ultimii ani – cu Complexul Muzeal Astra din Sibiu.

Jocuri interactive, cursuri de spadă, tir cu arcul, echitaţie, pictură, heraldică, un festival de teatru cu trupa taberei,  parade  în costume de epocă, totul cu şi pentru copiii cu vârste între 8 şi 14 ani, iată ce promit organizatorii.

Sunt aşteptaţi copiii care îndrăgesc “reenactment-ul” istoric din perioada medieval românească şi europeană, fantasy-ul, distracţia şi activităţile de petrecere a timpului liber la munte,  într-un mod unic şi inedit.

Pentru opt zile de tabără, în patru serii pe parcursul lunilor iulie şi august, chiar în Cetatea Medievală Râşnov şi în centrul istoric al oraşului Sibiu, copiii vor deprinde tainele meşteşugurilor de altădată şi vor retrăi din plin farmecul timpurilor străvechi, în cadrul a cinci ateliere de arte medievale sau cu ocazia excursiilor organizate la castele, cetăţi şi fortificaţii din Transilvania.

Ca atracţie specială, atelierele de tabără de la Râşnov se vor încheia festiv cu un spectacol – eveniment, “Viaţa la Cetatea Râşnov”: întrecere între două Ordine Cavalereşti, spectacol – foc de tabără, catapulta distractivă cu proiectile moi şi baloane cu apă, aruncarea potcoavei,  trasul frânghiei, popice medievale, spectacol al copiilor taberei – “Garda Cetăţii” sau acordarea de titluri de nobleţe de domniţă sau cavaler al Cetăţii.

Atelierul – spectacol “Viaţa la Cetatea Râşnov” personaje, costume, moment din viaţa şi trecutul istoric al cetăţii, clasificat drept monument istoric clasa A, are ca partener oficial Primăria Râşnov, prin Direcţia de Cultură – Administraţia Cetăţii Râşnov.

Tot în cadrul acestei colaborări public – ONG – privat, Tabăra Medieval Art 2012 oferă unui număr de zece copii, în fiecare din cele două serii din iulie şi august, acces complet gratuit la activităţile şi atelierele taberei. Copiii vor fi selectaţi din rândul elevilor râşnoveni, în special dintre aceia care s-au dovedit pasionaţi de istorie şi arte pe parcursul anului şcolar.

Tot ca moment special al taberei, de data aceasta de la Sibiu, este programat în cadrul seriilor din august festivalul – spectacol “Comedia Dell’Arte Medievale Sibiu 2012”: teatru, muzică şi dans, paradă în costume, accesorii şi măşti de epocă, totul cu ”medievalii” taberei, Festivalului Medieval de la finalul lunii.

De altfel, pe parcursul seriilor de tabără, Sibiul – singurul oraş din România cotat de specialiştii Michelin la 3 stele, ceea ce înseamnă că „Mica Vienă” trebuie vizitată neapărat! –  oferă un atractiv calendar de evenimente culturale, la care vor lua parte şi copiii Taberei Medieval Art 2012: ”Carnavalul Regele Europei” (Muzeul Astra Sibiu, 12 – 18 august), ”Olimpiada Meşteşugurilor şi Tradiţiilor la Muzeul Astra din Sibiu” (22 – 27 august), Festivalul Cetăţi Transilvane (24-26 august).

Logistica acestei tabere unicat este asigurată integral de către producătorul Medieval Art Production şi include replici fidele ale costumelor de epocă medievală, arme, arcuri, scuturi, butaforie şi decoruri uşoare, totul menit să redea atmosfera şi farmecul unei epoci demult apuse, dar atât de îndrăgită de copii.

Locurile în tabără sunt limitate, organizatorii invită la înscrieri în următoarea perioadă, oferta taberei incluzând o serie de reduceri şi facilităţi atractive.

Link-uri utile: tabara.medievalart.ro

facebook.com/tabaradeistorie

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.