Vara asta se bea apă!

0

Trei studente de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din Cluj au demarat o campanie publică pornind de la ideea interesantă de a promova consumul de apă mai ales vara, când riscul deshidratării este mult mai ridicat din cauza căldurii, iar tentaţia de a ne răcori cu băuturi care nu sunt tocmai indicate pentru sănătate este foarte mare.
Puţini ştiu că apa reprezintă aproximativ 70% din corpul nostru. Specialiştii în domeniu au calculat chiar cantitatea de apă din fiecare organ uman. Astfel, în sânge avem 83% apă, creierul nostru este 75% apă, iar ochii conţin 95% apă. Într-o proporţie covârşitoare şi alte organe umane vitale conţin apă: rinichii, plămânii sau muşchii. Apa ne este necesară pentru digestie, pentru absorbţia nutrienţilor, pentru circulaţia sângelui şi pentru eliminarea toxinelor din organism. Cu alte cuvinte, fără apă nu putem trăi.

vara-asta-se-bea-apa
Astfel, sub sloganul “Vara asta se bea apă!” tinerele entuziaste de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din Cluj au conceput o adevărată campanie al cărei obiectiv este promovarea consumului optim de apă pe timpul verii şi determinarea oamenilor să se hidrateze corespunzător.

Fără sprijin financiar şi fără logistica necesară, tinerele au arătat că poţi face multe, înarmat doar cu entuziasm, idei interesante şi voinţă. Au creat un site (varaastasebeaapa.tk) unde oferă răspunsuri la întrebări precum de ce e important să fim hidrataţi, câtă apă ar trebui să bem zilnic sau cum pierde organismul apă.

În elanul lor, tinerele au creat pentru campanie şi o pagină pe Facebook (www.facebook.com/varaastasebeaapa) şi au obţinut rapid peste 800 de aprecieri. Foarte bine concepută, pagina respectivă vine să completeze informaţiile de pe site. Echipa campaniei „Vara asta se bea apă!”, care ne îndrumă să bem apă şi să ne păstrăm astfel sănătatea, vine pe Facebook cu idei utile şi haioase cum ar fi cea legată de cum să dai gust apei cu arome naturale, cu un quiz despre hidratare sau ne face cunoscut modul de a îmbunătăţi calitatea apei potabile.

Pentru mai multe informaţii despre campanie vizitaţi https://www.facebook.com/varaastasebeaapa şi varaastasebeaapa.tk!

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează