Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vânătoare de Comori pentru tinerii din Bușteni

0

Asociaţia ASK Yourself vă invita sâmbătă, 10 iunie, ora 18:00 la o Vânătoare de Comori, cu tema descoperirii Uniunii Europene. „The stars of Europe” se adresează tuturor tinerilor dornici să se distreze, să lucreze în echipă și să afle mai multe despre cum pot participa la proiecte europene, iar participarea este gratuită. Startul va fi dat în fața amfiteatrului din Parcul din Centrul Bușteniului, unde participanții vor primi o hartă cu indicii.

DSC_8243

Vânatoarea de comori face parte din proiectul „I, the trainer” și este organizată de un grup de 30 de tineri din Lituania, Polonia, Spania, Italia, Croatia şi România care au pregătit 7 provocări amuzante, dar și premii. Scopul acestei activități este de a dezvolta abilitățile de comunicare a tinerilor participanți, de a-i învăța metode de educație non-formală și de a cunoaște cultura și tradițiile țărilor partenere. Vânătoarea de comori încurajează munca în echipă și dezvoltarea personală. Acest proiect este finanţat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+ și se desfășoară în perioada 5-13 iunie.

Vineri, 9 iunie, cei 30 tineri vizitează liceul Kalinderul din Bușteni pentru a invita liceenii să participe la Vânătoarea de Comori. Ei vor intra la ore pentu a promova proiectul și pentru a avea ocazia de a interacționa cu tineri de vârsta lor. De asemenea, atât liceenii cât si profesorii vor afla mai multe despre programul Erasmus+ şi vor fi încurajaţi să participe la rândul lor în proiecte internaţionale.

. ASK Yourself este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în anul 2015 care concepe, organizează şi implementează proiecte în scopul dezvoltării personale şi profesionale a tinerilor şi lucrătorilor de tineret, încurajând voluntariatul şi diversitatea culturală prin intermediul metodelor de educaţie non-formală.

Erasmus+ este programul Uniunii Europene în domeniul educaţiei, formării profesionale, tineretului şi sportului care are ca principale obiective creşterea angajabilităţii în rândul tinerilor prin acumularea de cunoştinţe necesare dezvoltării din punct de vedere personal şi profesional.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.