Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ursus alături de Universitatea „Babes-Bolyai”, a desemnat câștigătorii celor 10 burse URSUS „Studenți pentru Comunitate” la Cluj

0

Programul de burse URSUS „Studenti pentru comunitate”și-a desemnat câștigătorii 

Ursus Breweries, alături de Universitatea „Babes-Bolyai”, a desemnat câștigătorii celor 10 burse URSUS „Studenți pentru Comunitate”, ediția a doua. Programul de burse este adresat studenților care au desfășurat în ultimul an activități intense în beneficiul comunității locale și care au dovedit, în același timp, rezultate academice deosebite. Valoarea unei burse se ridică la 400 de RON pe lună și se acordă pe durata anului universitar octombrie 2012 – iunie 2013. La ce-a de-a doua ediție a programului au fost înscrise 75 de dosare, depuse de studenţi aflaţi în anul I de master sau în anul terminal al studiilor de licenţă.

„Suntem mândri că an de an descoperim tineri minunați care se implică activ în viața comunității, iar exemplul pe care ei îl dau merită urmat și de colegii lor. Ne-am propus prin acest program de burse să încurajăm inițiativele de voluntariat care să contribuie la dezvoltarea unui oraș de suflet și cu tradiție pentru noi și care pot, prin puterea exemplului, să-i inspire și pe cei din jur. Prin activitățile Ursus Breweries în Cluj-Napoca, încercăm să contribuim alături de tinerii inimoși și cu inițiativă, la dezvoltarea comunitații locale” a declarat Diana Klusch, Director Corporate Affairs Ursus Breweries.

Câştigătorii ediției a doua a burselor URSUS „Studenți pentru Comunitate” sunt Daniel Blaj și Sorana Chiper de la Facultatea de Istorie și Filosofie, Diana Cândea, Irina Buruiană și Gențiana Niță de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Anamaria Lupan de la Facultatea de Litere, Răzvan Perșa și Claudiu Ungureanu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, Tamara Szasz de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării și Istvan Szasz, student la Facultatea de Teologie Romano-Catolică şi Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării.  

Programul a recompensat studenţii excepţionali ai Universităţii “Babeş-Bolyai” care au obţinut minimum 9 ca medie generală pe ultimul semestru încheiat. În acelaşi timp, candidaţii au trebuit să-şi demonstreze ambiţia de a-i inspira pe membrii generaţiei lor prin implicarea în organizaţii non-profit sau în proiecte de voluntariat organizate în folosul comunităţii din Cluj. Cei zece bursieri s-au implicat în ultimul an în activități de voluntariat alături de organizații din domenii ca educație, social, sănătate, economic, artă și multiculturalitate sau promovarea voluntariatului. 

Ursus Breweries, parte din grupul SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producători de bere din România. Mărcile Ursus Breweries sunt: URSUS, Timișoreana, Ciucaș, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Pilsner Urquell, Azuga, Redd’s și Stejar.

SABMiller plc este una dintre cele mai mari companii de bere din lume, cu participații în societăți producătoare de bere sau acorduri de distribuţie pe 6 continente. Mărcile Grupului includ beri premium internaționale, cum ar fi Grolsch, Miller Genuine Draft, Peroni Nastro Azzurro si Pilsner Urquell, precum și o gamă excepţională de mărci locale cu poziții de lider, precum Aguila, Castle, Miller Lite, Snow si Tyskie. In afara SUA, SABMiller plc este, de asemenea, una dintre cele mai mari companii din lume care îmbuteliază produse Coca-Cola.

Mai multe informații despre Ursus Breweries găsiți pe www.ursus-breweries.ro.

Universitatea Babes-Bolyai este o instituţie publică de învăţământ superior a cărei misiune este să promoveze şi să susţină în comunitatea locală, regională, naţională şi internaţională dezvoltarea unor componențe culturale specifice. Cu cei peste cincizeci de mii de studenţi, doctoranzi şi cursanţi, universitatea clujeană s-a inscris de mulţi ani printre cele mai mari universităţi din ţară şi din această parte a Europei. Universitatea Babeş-Bolyai operează în peste o sută patruzeci de clădiri, în Cluj şi în alte zece oraşe. Universitatea Babeş-Bolyai are în structura sa facultăţi, departamente, catedre, colegii, institute, biblioteci, laboratoare, unităţi de cercetare, muzee, cămine, cantine, serviciile administrative, tehnice, baze de practică, de agrement, sociale etc.

Mai multe informații despre Universitatea “Babes-Bolyai”: www.ubbcluj.ro

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.