Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Universitatea de vara Societal valorizeaza deseurile!

0

Universitatea de Vara Societal a purtat marca “Eveniment responsabil”. ONG-isti din toate regiunile tarii au participat intre 19-23 septembrie 2012, la Miercurea Ciuc, la o serie de ateliere care au adus in prim-plan integrarea Responsabilitatii Sociale in proiectele, evenimentele si planificarile strategice ale organizatiilor lor. Marca “Eveniment responsabil” a fost lansata de Societal in vara acestui an pentru a oferi recunoastere evenimentelor care fac eforturi pentru a-si creste performantele de mediu, sociale, economice si de guvernanta.

Pentru a deveni un “eveniment responsabil”, echipa de organizare a Universitatii de vara Societal a identificat patru domenii sensibile si a luat masuri pentru a impidica efectele negative. Acestea sunt Energia, Transporturile, Alimentatia si Deseurile.

Daca pana acum v-am impartasit din masurile pe care le-am luat pentru a consuma mai putina energie, pentru a ne transporta eficient si ecologic, pentru a manca local, sanatos si gustos, este momentul sa va povestim despre “soarta” deseurilor pe care le-am produs.

Principiul celor 3R, “Reducem, Reutilizam, Reciclam”, a fost liera de capatai in organizarea Universitatii.

Reducem! Am cumparat cat trebuie si cum trebuie. Am preferat “mai bine” decat “mai mult”!  Inainte sa dam frau liber achizitiilor, ne-am gandit cum putem diminua cantitatea de deseuri, de aceea am solicitat hotelului cat de multe produse alimentare in vrac, am folosit vesela reutilizabila, am redus materiale printate la strictul necesar, am imprimat afise pentru locurile vizibile si cate un singur fluturas pe camera, am distribuit brosuri doar noilor veniti in reteaua Societal, nu am imprimat bannere pentru ca sunt greu de reciclat si am comunicat pe cat posibil pe caile online si fata-in-fata.

Reutilizam! Am scos din depozit materialele mai vechi! Mapele, sacosele si agendele au fost in mare parte cele de la seminariile trecute. Am colectat putinele PET-uri care s-au mai strecurat prin camerele participantilor si le-am “transformat” la atelierul organizat de Artlab in vaze, ghivece, suport de pixuri si alte obiecte reutilizate intr-un mod creativ. Am adus cu noi ciorne pentru a ne asterne ideile si am folosit markere reincarcabile.

Reciclam! Am dat destinatii precise deseurilor noastre: hartie, plastic sau menajer! Ele au fost colectate si mai departe trimise catre firma de salubritate cu care colaboreaza hotelul. Toate materialele au fost printate pe hartie reciclata sau ecologica, cu cerneluri pe baza de soia si fara VOC-uri, sacosele au fost facute din bumbac netratat, iar pixurile din plastic reciclat si carton.

Va invitam sa cititi si celelalte povesti despre cum a devenit Universitatea de vara Societal un “Eveniment responsabil”.

La Universitatea de vara Societal lucram la lumina zilei

La Universitatea de vara Societal mancam de la sursa

La Universitatea de vara Societal preferam masina numita tren!

Fiti alaturi de noi pe www.societal.ro si in comunitatea Facebook.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.