UniCredit Ţiriac Bank marchează la Cluj debutul pe şantierul Habitat

2

Azi, 14 octombrie 2011, asociaţia Habitat for Humanity Cluj (HFH Cluj) găzduieşte prima echipă de voluntari corporatişti UniCredit Ţiriac Bank. 15 angajaţi ai companiei vor contribui la proiectul de construcţie „Familie tânără caut HABITAT!” al familiei Băbeanu din comuna Câmpeneşti, judeţul Cluj.

Timp de o zi, voluntarii vor aplica tencuiala pe interiorul noii locuinţe, efortul lor ajutând astfel la eliminarea adăpostirii sărăcăcioase din judeţul Cluj.

Acest eveniment este o premieră pentru cei doi parteneri. Pentru prima dată, o echipă UniCredit Ţiriac Bank voluntariază pe un şantier Habitat atât în Cluj, cât şi la nivel naţional. Cu toate acestea, o parte din cei 15 voluntari nu se află pentru prima dată pe şantier. Ei au mai contribuit la construcţia de locuinţe HFH Cluj în trecut, dar în contexte şi echipe diferite.

“Implicarea activă în viaţa comunităţilor în care ne desfăşurăm activitatea face parte din filosofia noastră de business”, a declarat  Anca Nuţă, Head of Identity and Communication, UniCredit Ţiriac Bank.  “ Prin participarea colegilor noştri ca voluntari  în diverse cauze cu care ne-am asociat sau prin mecanisme pe care le-am gândit pentru a lansa iniţiative proprii de-a lungul anilor, fie că vorbim de initiaţive filantropice, parteneriate  sau voluntariat, ne-am străduit să rămânem aproape de comunitate şi să oferim ajutor persoanelor aflate în dificultate. UniCredit Ţiriac Bank demarează acum un nou parteneriat cu Habitat for Humanity, organizație cunoscută pentru activitatea susținută în beneficiul celor defavorizați social. Prin acest parteneriat, angajații noștri vor putea să construiască cu mâinile lor case pentru niște oameni care astfel își vor îndeplini visul vieții lor – acela de a avea un acoperiș permanent deasupra capului” a concluzionat Anca Nuţă.

Tânăra familie pentru care aceştia construiesc un viitor mai bun este alcătuită din trei membrii care împart în prezent, cu alte cinci persoane, un imobil cu trei camere din comuna Apahida, judeţul Cluj. Cătălina, fetiţa în vârstă de 2 ani a soţilor Băbeanu, este cea mai afectată de condiţiile actuale de locuit: în bucătărie a căzut o parte din tavan, iar în dormitorul familiei Băbeanu, care se încălzeşte cu gaz, a apărut igrasie pe pereţi. Baia şi bucătăria sunt împărţite de toate cele opt persoane.

Habitat for Humanity Cluj a demarat proiectul de construcție „Familie tânără caut HABITAT!” pentru familia Băbeanu în primăvara anului 2011, locuinţa fiind finalizată în proporţie de 60%.

„De când au început lucrările la noua noastră locuinţă ne uităm cum aceasta se înalţă, prinde formă şi nu ne vine să credem că atâţia oameni, străini şi români, vin pe şantierul nostru, pe soare sau ploaie, cu un singur interes: să ne ajute. Când ne vom muta în casa noastră, îi aşteptăm cu pâine caldă la noi acasă în vizită.”, a spus emoţionat beneficiarul acestui proiect, Silviu Băbeanu.

Beneficiarii Habitat sunt familii harnice, muncitoare, dar care din cauza stării lor materiale mai precare, nu au acces la o altă modalitate de a beneficia de o locuinţă decentă. Aici intervine rolul Habitat for Humanity, alături de partenerii săi. Prin ratele fără profit, dar şi prin munca voluntară, familiile selectate ajută alte familii în nevoie, ceea ce face ca programul Habitat să fie un program inedit, prin care întreaga comunitate are de câştigat, creşte şi se dezvoltă împreună.

***

Habitat for Humanity construiește și renovează locuințe simple, decente și accesibile ca preț pentru și împreună cu familiile nevoiașe al căror viitor este afectat grav de condițiile în care acestea locuiesc. Materialele provin din donații și sponsorizări, iar construcția este realizată de către voluntari împreună cu familiile beneficiare. Până acum, peste 1.700 de familii din România si 400.000 de familii din 100 de țări beneficiază de case construite prin programul Habitat. În jud. Cluj, 278 familii sunt asistate de Habitat for Humanity Cluj.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.