Un supravieţuitor al masacrului de la JO Munchen 1972 vine la Festivalul de Film Istoric de la Râşnov

0
Anul acesta, se împlinesc 40 de ani de la atacul terorist care a avut loc în timpul Jocurilor Olimpice din 1972 de la München, în urma căruia 11 atleţi si oficiali isralieni au fost asasinaţi de către gruparea „Black September”. Festivalul de Film Istoric de la Râşnov va găzdui miercuri,15 august 2012, o întâlnire emoţionantă între unul dintre supravietuitorii masacrului, Henry Hershkowitz, sportiv în delegaţia Israelului la Olimpiada din ’72, şi marele campion român Ivan Patzaichin, dublu medaliat la München şi martor al acelor momente tragice.
Cei doi invitaţi speciali vor avea o întâlnire cu studenţii prezenţi la Scoala de vară găzduită de festival si o discuţie cu publicul larg în Grădina Cetăţii Râşnov, la ora 20:00, înaintea proiecţiei filmului Munich (regia Steven Spielberg). Festivalul de Film Istoric, ce se află la a 4-a ediţie, se va încheia duminică, 19 august.
Programul filmelor şi al evenimentelor speciale este disponibil pe www.ffir.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează