Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Un start-up clujean lansează un nou model de educație și formare bazat pe simulări, studii de caz

0

Noi soluții în dezvoltarea de abilități practice pentru tinerii profesioniști

Valiant Development, un start-up clujean fondat de un tânăr antreprenor, lansează un nou model de educație și formare bazat pe simulări, studii de caz și workshop-uri în domeniul afacerilor, al abilităților de planificare și management, pentru tinerii profesioniști.

Poster-VDAceastă soluție inovativă vine în contextul unei lipse acute de pregătire practică a tinerilor, de la studenți până la absolvenți și practicieni. Natura foarte teoretică a programelor de formare academică și a majorității training-urilor de pe piața românească contribuie la discrepanța între cunoștințele și abilitățile pe care potențialii angajați le dețin (sau mai degrabă lipsesc) și așteptările angajatorilor.

Simulările oferite de Valiant Development utilizează contexte din viața reală pentru a consolida procesul de învățare al participanților. Oferă un cadru de experimentare și învățare accelerat remarcabil, cu ajutorul unor instrumente de administrare ușoare și eficiente. Participanții pot să-și valideze cunoștințele și să observe rezultatele deciziilor multiple pe care sunt nevoiți să le ia. În plus, pe lângă simularea propriu-zisă, participanții la programul de formare au parte de o evaluare a competențelor pe care le dețin în domeniul de interes și realizarea unui plan individualizat de dezvoltare.

Dezvoltarea abilităților prin experimentare se face în domeniile: Managementul Proiectelor, Marketing, Managementul Schimbării, Leadership, Management Logistic și alte arii de afaceri. Un program de simulare durează între 4-6 ore iar participanții dobândesc o diplomă de absolvire a cursului.

O parte din simulările oferite sunt dezvoltate de către celebra instituție Harvard Business Publishing, fiind folosite de către mii de profesioniști din întreaga lume.

Pentru a afla mai multe despre aceste programe de formare, start-up-ul pune la dispoziție un site foarte detaliat: valiant.ro

Simulare-Project-Management

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.