Un start-up clujean lansează un nou model de educație și formare bazat pe simulări, studii de caz

0

Noi soluții în dezvoltarea de abilități practice pentru tinerii profesioniști

Valiant Development, un start-up clujean fondat de un tânăr antreprenor, lansează un nou model de educație și formare bazat pe simulări, studii de caz și workshop-uri în domeniul afacerilor, al abilităților de planificare și management, pentru tinerii profesioniști.

Poster-VDAceastă soluție inovativă vine în contextul unei lipse acute de pregătire practică a tinerilor, de la studenți până la absolvenți și practicieni. Natura foarte teoretică a programelor de formare academică și a majorității training-urilor de pe piața românească contribuie la discrepanța între cunoștințele și abilitățile pe care potențialii angajați le dețin (sau mai degrabă lipsesc) și așteptările angajatorilor.

Simulările oferite de Valiant Development utilizează contexte din viața reală pentru a consolida procesul de învățare al participanților. Oferă un cadru de experimentare și învățare accelerat remarcabil, cu ajutorul unor instrumente de administrare ușoare și eficiente. Participanții pot să-și valideze cunoștințele și să observe rezultatele deciziilor multiple pe care sunt nevoiți să le ia. În plus, pe lângă simularea propriu-zisă, participanții la programul de formare au parte de o evaluare a competențelor pe care le dețin în domeniul de interes și realizarea unui plan individualizat de dezvoltare.

Dezvoltarea abilităților prin experimentare se face în domeniile: Managementul Proiectelor, Marketing, Managementul Schimbării, Leadership, Management Logistic și alte arii de afaceri. Un program de simulare durează între 4-6 ore iar participanții dobândesc o diplomă de absolvire a cursului.

O parte din simulările oferite sunt dezvoltate de către celebra instituție Harvard Business Publishing, fiind folosite de către mii de profesioniști din întreaga lume.

Pentru a afla mai multe despre aceste programe de formare, start-up-ul pune la dispoziție un site foarte detaliat: valiant.ro

Simulare-Project-Management

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează