Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Un pas către angajare și dezvoltare de întreprinderi sociale pentru integrarea romilor

0

Conferința LEAPS – un pas către angajare și dezvoltare de întreprinderi sociale pentru integrarea romilor

 

În perioada 14-16 noiembrie 2013 Fundația ERSTE în parteneriat cu Fundația FAST din Săcele și Rețeaua CAN Brașov a organizat Conferința LEAPS (Learning Exchange Activation Platform for Synergizing)  cu scopul de a reuni specialiști dar și începători care lucrează pentru dezvoltarea antreprenoriatului social în beneficiul  comunităților de romi din Centrul și Sud-Estul Europei.  Anual, Parteneriatul pentru Romi al Fundației ERSTE (ERSTE Foundation Roma Partership) crează un spațiu pentru schimb de cunoștinte și experiențe care susțin educația pentru o viață independentă, pregătirea pentru piața muncii și dezvoltarea de întreprinderi sociale care implică romi și neromi la nivel comunitar.

LEAPS este prima conferință la care particip unde nu se discută despre problemele romilor ci despre oportunități și modele de succes în integrarea acestora. Este prima conferință la care particip unde sunt prezenți în sală și romi. Și nu în ultimul rând, este prima conferință unde romi și neromi prezintă proiecte comune, demonstrează că lucrează împreună și aduc beneficii ambelor popoare. – Melinda Kardos (Organizația Caritas , Satu Mare)

Întrunirea a avut loc în Săcele, județul Brașov, la Centrul de Zi al Fundației FAST și a adus laolaltă 20 de ONGuri și 70 de participanți din Ungaria, Cehia, Bulgaria, Slovacia, România, Germania, Marea Britanie și Austria.  În decursul celor trei zile, au avut loc prezentări de proiecte cu următoarele teme: educație pentru o viață independentă, inițiative sustenabile în domeniul agriculturii, îmbunătățirea situației locative, cultivarea și promovarea tradițiilor, utilizarea tehnologiei multimedia pentru dezvoltare personală și profesională.

Pe lângă acestea, din program au făcut parte și: ateliere de lucru creative, consultări în domeniul atragerii de fonduri, un spectacol susținut de Corul de Copii SUPERAR România, o prezentare de modă cu influențe tradiționale rome, precum și lansarea proiectului “Multimedia pentru Viață” al Rețelei CAN Brașov.

Parteneriatul acesta a adus împreună oameni care au făcut deja nu doar pași pentru integrarea socială a romilor, ci chiar un salt uriaș spre succes! Este important să aducem împreună oameni care pot învăța unii de la alții, oameni care se confruntă cu probleme similare și oameni care pot găsi soluții comune pe aria Europei Centrale și de Sud-Est. În urma conferinței LEAPS am descoperit cât de încurajator este pentru noi toți să vedem progres și rezultate! – Franz Karl Pruller (Fundația ERSTE, Austria)

Organizațiile participante au transmis în cadrul conferinței un mesaj de solidaritate față de toți cei implicați în integrarea romilor, menționând ca necesare pentru proiecte de succes, o abordare de tip business pe termen lung și o viziune care să includă o colaborare între romi și neromi la nivel comunitar.

14-16nov (18)

Fotografii de la eveniment AICI.

www.erstestiftung.org

www.fastcharity.ro

www.canbv.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.