Un nou spatiu pietonal la Cluj!

1

La Cluj pietonii vor câştiga un nou spaţiu de promenadă! Parcările de pe strada Andrei Şaguna vor fi trasformate în zonă pietonală, un spaţiu de promenadă de aprioximativ 2,5 metri lăţime! În această perioadă de timp va intra în reparaţii primul tronson din Canalul Morii, cel dintre Piaţa Mihai Viteazul şi strada Regele Ferdinand.

Potrivit Adevarul.ro pentru cele câteva sute de metri din Canalul Morii, cuprins în primul proiect de reabilitare, municipalitatea va cheltui puţin peste 1,6 milioane de lei. Lucrările vor fi executate de firma Concefa, cea care a câştigat licitaţia. „Astăzi facem organizarea de şantier, apoi vom începe decolmatarea albiei. Malurile, fie le vom reface total, fie le vom îmbrăca într-un material mai rezistent, în funcţie de soluţia tehnică pe care o vom găsi potrivită“, a declarat pentru ADS Valentin Coste, inginer-şef la Concefa. Patul albiei va fi şi el refăcut, iar după terminarea lucrărilor pe canal va curge apă curată, spun reprezentanţii Primăriei. „Pe strada Şaguna vor fi desfiinţate locurile de parcare şi va fi amenajată o zonă pietonală, o zonă de promenadă, de 2,5 metri lăţime“, a explicat inginerul Valentin Coste. De asemenea, va fi reconstruită şi balustrada care va delimita canalul.

(foto Florin Ghindă, 2008)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.