Un nou spatiu pietonal la Cluj!

1

La Cluj pietonii vor câştiga un nou spaţiu de promenadă! Parcările de pe strada Andrei Şaguna vor fi trasformate în zonă pietonală, un spaţiu de promenadă de aprioximativ 2,5 metri lăţime! În această perioadă de timp va intra în reparaţii primul tronson din Canalul Morii, cel dintre Piaţa Mihai Viteazul şi strada Regele Ferdinand.

Potrivit Adevarul.ro pentru cele câteva sute de metri din Canalul Morii, cuprins în primul proiect de reabilitare, municipalitatea va cheltui puţin peste 1,6 milioane de lei. Lucrările vor fi executate de firma Concefa, cea care a câştigat licitaţia. „Astăzi facem organizarea de şantier, apoi vom începe decolmatarea albiei. Malurile, fie le vom reface total, fie le vom îmbrăca într-un material mai rezistent, în funcţie de soluţia tehnică pe care o vom găsi potrivită“, a declarat pentru ADS Valentin Coste, inginer-şef la Concefa. Patul albiei va fi şi el refăcut, iar după terminarea lucrărilor pe canal va curge apă curată, spun reprezentanţii Primăriei. „Pe strada Şaguna vor fi desfiinţate locurile de parcare şi va fi amenajată o zonă pietonală, o zonă de promenadă, de 2,5 metri lăţime“, a explicat inginerul Valentin Coste. De asemenea, va fi reconstruită şi balustrada care va delimita canalul.

(foto Florin Ghindă, 2008)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.