Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Un nou spațiu de recreație pentru elevii Waldorf

0

Elevii, copii de gradiniţă şi dascălii lor, dar şi participanţii la programele educaţionale derulate de Fundaţia Educaţie Pentru Libertate din Cluj şi Liceul Waldorf au la dispoziție un nou spațiu de recreație din această toamnă. Amenajat în curtea complexului, situat în cartierul Zorilor (str. Sergiu Celibidache nr. 8-12), spațiul se extinde pe o suprafață de 1.800 de metri pătrați și include zone cu arbuști, alei cu pietriș, mobilier din lemn și platforme pentru depozitarea deșeurilor.

În valoare de 6.400 de lei, proiectul continuă o inițiativă lansată în 2010, cu sprijinul financiar al MOL România, prin Fundaţia Pentru Parteneriat Miercurea-Ciuc. Partenerii programului sunt: Liceul Waldorf, Universitatea de Ştiinţe Agricole (Facultatea de Horticultură) şi Asociaţia Ecologistă “Floarea de Colţ”.

“Considerăm că una dintre reuşitele proiectului este  tocmai contribuţia pe care acesta a avut-o la închegarea comunităţii şcolii prin activitatea desfăşurată pe parcursul derulării, îmbrăcând diferite forme: de la munca fizică, până la activități organizatorice sau de comunicare”, subliniază Alexandrina Pop, coordonatorul proiectului şi purtătorul de cuvânt al Liceului Waldorf.

La activităţile de amenajare au participat peste 100 de voluntari –  elevi, părinţi, profesori și studenţi.

 

****

Partener educațional al Programului YouthBank Cluj, dezvoltat pe plan local de Fundația Comunitară Cluj, Liceul Waldorf este o instituţie de învăţământ de stat, alternativă educaţională recunoscută de Ministerul Educației. Acesta are secţii cu predare în limba română şi maghiară, respectiv oferă formare continuă, de la grădință până la clasa a XII, asigurând realizarea aceluiaşi nivel de cunoştinţe la finalul fiecărui ciclu ca în oricare instituție de învățământ de stat.


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.