Un nou spațiu de recreație pentru elevii Waldorf

0

Elevii, copii de gradiniţă şi dascălii lor, dar şi participanţii la programele educaţionale derulate de Fundaţia Educaţie Pentru Libertate din Cluj şi Liceul Waldorf au la dispoziție un nou spațiu de recreație din această toamnă. Amenajat în curtea complexului, situat în cartierul Zorilor (str. Sergiu Celibidache nr. 8-12), spațiul se extinde pe o suprafață de 1.800 de metri pătrați și include zone cu arbuști, alei cu pietriș, mobilier din lemn și platforme pentru depozitarea deșeurilor.

În valoare de 6.400 de lei, proiectul continuă o inițiativă lansată în 2010, cu sprijinul financiar al MOL România, prin Fundaţia Pentru Parteneriat Miercurea-Ciuc. Partenerii programului sunt: Liceul Waldorf, Universitatea de Ştiinţe Agricole (Facultatea de Horticultură) şi Asociaţia Ecologistă “Floarea de Colţ”.

“Considerăm că una dintre reuşitele proiectului este  tocmai contribuţia pe care acesta a avut-o la închegarea comunităţii şcolii prin activitatea desfăşurată pe parcursul derulării, îmbrăcând diferite forme: de la munca fizică, până la activități organizatorice sau de comunicare”, subliniază Alexandrina Pop, coordonatorul proiectului şi purtătorul de cuvânt al Liceului Waldorf.

La activităţile de amenajare au participat peste 100 de voluntari –  elevi, părinţi, profesori și studenţi.

 

****

Partener educațional al Programului YouthBank Cluj, dezvoltat pe plan local de Fundația Comunitară Cluj, Liceul Waldorf este o instituţie de învăţământ de stat, alternativă educaţională recunoscută de Ministerul Educației. Acesta are secţii cu predare în limba română şi maghiară, respectiv oferă formare continuă, de la grădință până la clasa a XII, asigurând realizarea aceluiaşi nivel de cunoştinţe la finalul fiecărui ciclu ca în oricare instituție de învățământ de stat.


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează