Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Un nou centru din Rețeaua Națională de Colectare RoRec s-a deschis la Sibiu

0

Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, împreună cu Primăria Sibiu, au inaugurat in data de 18 octombrie 2013, cel mai nou centru pentru colectarea deșeurilor electrice și electronice (DEEE) din Rețeaua Națională de Colectare RoRec. De acum întreaga comunitate din Sibiu are acces la un serviciu de colectare permanent si gratuit al deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.

Centrul de colectare lansat astăzi reprezintă a 26-a locație din rețeaua realizată de Asociația RoRec în parteneriat cu autoritățile locale, la nivel național. Centrul din Sibiu oferă servicii de colectare și preluare a DEEE, atât pentru persoane fizice cât şi juridice.

”Obligaţia României de a colecta anual 4 kilograme de deşeuri electrice pe locuitor este departe de a fi îndeplinită. Statisticile Eurostat relevă că din 2009 – când s-au colectat 1.8 kilograme/locuitor, am scăzut progresiv la 1.1 kilograme în 2010, ajungând conform estimărilor oficiale la doar 0,9 kilograme în 2012. Noi suntem foarte activi și vizibili, iar împreună cu autoritățile locale, încercăm să rezolvăm această temă care apasă pe umerii tuturor, pentru a evita declanșarea unor clauze de infringement, ceea ce presupune taxe platite din buzunarul fiecăruia dintre noi. Dezvoltarea Rețelei Naționale de Colectare vizează acest obiectiv.”a declarat Liviu Popeneciu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec.

Locuitorii din Sibiu şi zonele de proximitate au posibilitatea de a se debarasa de echipamentele electrice vechi sau defecte, prin predarea lor la centrul de colectare, de pe strada Hendri Coandă. Programul de functionare al noului centru de colectare este urmatorul: luni, miercuri vineri între orele 10.00-14.00, iar marti și joi între 14.00-18.00.

 

Asociația Română pentru Reciclare RoRec invită sibienii la acțiunea de colectare care va avea loc în acest weekend 19-20 octombrie. Aceștia se pot debarasa de deșeurile electrice la unul dintre cele 11 puncte de colectare amenajate în cartierele municipiului, precum și prin programarea preluării gratuite de la domiciliu, instituție și sediu de firmă a echipamentelor grele sau voluminoase, apelând gratuit TelVerde 0800 444 800, zilnic între orele 9.00-17.00 sau 0756 036 208 numar cu tarif normal, disponibil permanent.

©Silvana Armat (1)

Sibienii sunt așteptați sâmbătă, 19 octombrie, la ”Recycling Rocks!”, un concert organizat de Primăria Municipiului Sibiu împreună cu Asociația Română pentru Reciclare RoRec cu ocazia lansării centrului de colectare, care se va desfășura în Piața Mică. Domino și Cargo vor concerta începând cu orele 19.00.

Pe site-ul www.rorec.ro sau pe pagina de Facebook a Asociaţiei, www.facebook.com/AsociatiaRoRec, unde interacționează aproape 40.000 de fani, puteți urmări in timp real ultimele noutăți. Prin informare, împreună putem face o schimbareTelVerde 0800 444 800, apelabil gratuit, zilnic între 9.00-17.00 stă la dispoziția cetățenilor pentru preluarea DEEE și orice tip de informații despre colectarea și reciclarea lor!

Reţeaua Naţională de Colectare DEEE (deşeuri de echipamente electrice şi electronice), realizată de Asociaţia RoRec în parteneriat cu primăriile, înseamnă crearea unei infrastructuri coerente de colectare a DEEE, la nivel naţional. Un centru de colectare DEEE este un serviciu destinat comunităţii, un spaţiu amenajat conform standardelor europene, pentru colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice într-un mod organizat şi în condiţii de deplină siguranţă, cu respectarea normelor de mediu.

Asociația Română pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizaţie non-profit, formată din unsprezece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de aparatură electrocasnică prezenţi pe piaţa din România. Asociația RoRec preia responsabilitatea producătorilor de aparatură electrocasnică şi gestionează toate activităţile necesare colectării, tratării și reciclării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), în conformitate cu legislaţia europeană în domeniu. 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.