Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Un eveniment de poveste in Masivul Parang – Traseul Lacurilor

0

In perioada 9-11 septembrie va avea loc ultima etapa a Campionatului National de Turism Sportiv „Stafeta Muntilor”, Trofeul „Pro-Parang”, organizat de catre Asociatia „Schi Turism Montan Pro-Parang” Petrosani in Statiunea Parang, aflata la 15 km de orasul Petrosani.

poza_1

In cadrul evenimentului sunt organizate patru probe de concurs: raid montan, orientare, cunostinte turistice si, ca intotdeauna, proba culturala.

Anul acesta cei de la Asociatia „Schi Turism Montan Pro-Parang” Petrosani au pregatit participantilor un traseu montan de poveste.

In cadrul probei de „Raid Montan” – cum este numita drumetia in cadrul campionatului – startul va incepe cu o ascensiune pe Varful Parangul Mic, dupa care se coboara pe o poteca bine conturata pana in punctul de intersectie cu traseul principal de creasta, se continua pe marcaj banda rosie pana la urmatoarea intersectie de traseu, unde se face stanga pe marcaj punct galben pana la Lacul Mija, apoi se incepe urcarea spre platoul Mijei si coborare spre Lacul Inghetat, tot pe punct galben. Din acest loc se va urmari marcajul cruce galbena, ce ne va duce spre cele trei lacuri in cascada: Verde, Mic, Slivei, dupa care incepe urcarea spre Lacul Carja si se ajunge in traseul principal de creasta, marcajul fiind tot cruce galbena. La iesirea pe creasta principala se face dreapta si se urmeaza marcajul banda rosie pana in ultimul post cu arbitru.

„Orientarea turistica” se va desfasura pe viza, participand toti membrii echipei. Poligonul de orientare are o lungime maxima de 2 km, cu o diferenta de nivel de 200 m, si este parcurs inainte de proba de raid montan.

„Cunostinte teoretice” este organizata in sistem test grila cu un singur raspuns corect, timpul alocat este de 7 minute si departajarea concurentilor se va face in functie de timpul realizat. Chestionarul va cuprinde un numar de 15 intrebari si fiecare membru al echipei va raspunde la cate cinci intrebari. Intrebarile si raspunsurile sunt deja publicate in sectiunea Documentatie pe site-ul www.stafetamuntilor.ro .

„Proba culturala” se va sustine in seara zilei de sambata, la focul de tabara, in care cei mici si cei mari ii vor incanta pe cei sositi la eveniment cu muzica folk, poezii si piese de teatru si momente umoristice, unde se va rade si se va canta pana dimineata.

Eveniment realizat cu sprijinul: Adarco Invest, Electro-Promex Invest, Trans Lauran Srl, Aurel Serafinceanu, Prestige – Sala Evenimente, Favorit Cafe, Madison Trans, Costi Mari Srl, Auto Nova – Piese Auto, Dechatlon Targu Jiu, Info 98, Electro-Star, Mara-Scoala de Soferi, S.M. 2008 Livezeni, MarketingRomania.ro, Primaria Municipiului Petrosani, Clubul Scolar Sportiv Petrosani, APRe SKI Parang, Salvamont Petrosani.

In cadrul Trofeului „Pro-Parang” pot participa persoane indiferent de conditia fizica, prin alegerea uneia din categoriile juniori, veterani, feminin, open. Parintii care doresc sa-si educe copiii intr-un spirit eco-sportiv pot participa la categoria family, iar pentru cei sportivi s-a pregatit categoria elite.

Tabara de corturi va fi amplasata in zona turistica Parang, langa Cabana INEFS si sediul Clubului Sportiv Scolar Petrosani.

Pentru mai multe detalii va invitam sa vizitati www.stafetamuntilor.ro si sa accesati sectiunea Invitatii.

La acest eveniment nu se percep taxe de participare.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.