Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Un câștigător la Crosul Cetății Regale a Hațegului și-a donat premiul în scop caritabil

0

Hațeg,02.05.2017 – La cea de-a treia ediție a Crosului Cetății Regale a Hațegului, 65 de alergători amatori și profesioniști au alergat în Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului – Geoparc Internațional UNESCO administrat de Universitatea din București.

Concursul s-a desfășurat pe trei secțiuni destinate amatorilor, iar profesioniștii au concurat pentru categoriile Open feminin, respectiv Open masculin. Participanții au avut de parcurs un traseu de 8,2 km. Câștigătorii locurilor I, II și III de la fiecare categorie au primit premii în produse și bani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Listele complete cu câştigătorii, participanţii şi timpii înregistraţi de fiecare sunt disponibile pe www.dragdehateg.org și pe pagina de facebook Crosul Cetății Regale a Hațegului.

Crosul Cetății Regale a Hațegului deschide seria evenimentelor și a proiectelor educaționale desfășurate pe teritoriul Geoparcului. De asemenea, este probabil unicul eveniment din țară organizat și sponsorizat integral de o comunitate locală. Din acest motiv, evenimentul a avut și o componentă caritabilă. Participanții la cros și susținătorii acestora au fost invitați să facă donații pentru tratamentul medical necesar unui băiețel din Hațeg care suferă de o boală gravă. Propunerea organizatorilor Crosului l-a determinat pe unul dintre câștigători să își doneze integral premiul obținut, în favoarea băiețelului.

O altă premieră înregistrată în acest an a fost prezența în echipa de organizare a crosului a patru studenți Erasmus+. Trei tineri portughezi și o studentă din Spania, sosiți să studieze la Universitatea din București în cadrul programului european, au ales să facă o perioadă de internship în Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului și să ofere o mână de ajutor voluntarilor și ambasadorilor pentru Geoparc.

Cea de a treia ediție a Crosului Cetății Regale a Hațegului a fost organizată de Voluntarii pentru Geoparc, susținuți de Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului – Geoparc Internațional UNESCO administrat de Universitatea din București și de Asociaţia Drag de Haţeg, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara, Consiliul Județean Hunedoara, Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” Haţeg, Asociația TIOS, Asociația You+, Destinația de Ecoturism Țara Hațegului-Retezat și Primăria oraşului Haţeg. Sponsorii principali ai evenimentului au fost Adaconi s.r.l.,  Geraico Prodcom s.r.l., Rolux s.r.l. și DEY Security.

SSS_5254

Geoparcul Dinozaurilor, ce cuprinde întreaga Țară a Hațegului este sit UNESCO, parte a Programului Internaţional pentru Geoştiinţe şi Geoparcuri, care reuneşte 120 de teritorii din 33 de ţări incluse în Reţeaua Globală a Geoparcurilor, stabilite în urma unui proces de selecţie şi validare. Geoparcul este un teritoriu cu valori naturale şi culturale, un program de dezvoltare durabilă, un brand care propune o călătorie în timp, în istoria de 4,6 miliarde de ani a Pământului, o stare de spirit a tuturor celor ce doresc să participe la renaşterea unor comunităţi şi este tărâmul de întâlnire ce îi reuneşte pe toţi cei care se simt ataşaţi de valorile tradiţionale, fie că sunt locuitori reali sau virtuali. Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului cuprinde elemente de interes geologic deosebit alături de elemente de interes ecologic, arheologic, istoric și cultural. Dinozaurii pitici descoperiţi în Ţara Hațegului sunt unici în lume, importanța științifică și atractivitatea lor fiind sporită prin descoperirile de cuiburi cu ouă și embrioni de dinozauri, ale unor mamifere contemporane dinozaurilor și a unei reptile zburătoare  (Hatzegopteryx), din grupul pterosaurilor. Administrarea Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului – Geoparc Internaţional UNESCO este realizată de Universitatea din Bucureşti.

Voluntari pentru Geoparc este un grup informal ce reuneşte tineri din Ţara Haţegului şi persoane interesate să se implice şi să iniţiezeactivităţi educaţionale, culturale, sportive şi de promovare a zonei în concordanţă cu strategia Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului – Geoparc Internaţional UNESCO, administrat de Universitatea din Bucureşti. În 2014, la numai un an de la infiinţare, voluntarii au obţinut recunoaşterea pentru implicarea lor în proiectele iniţiate de ONG-urile partenere ale Geoparcului, prin obţinerea Premiului Publicului în cadrul Galei Naţionale a Voluntarilor, premiul “Spaţii Verzi” oferit de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România pentru proiectele „Casa Vulcanilor” şi „Grădina aromată a timpului” şi premiul de excelenţă în proiecte de tineret acordat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Hunedoara, pentru proiectele „Salvăm trecutul pentru viitor” şi „Crosul Cetăţii Regale a Haţegului”.

Pentru informații privind Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului accesați: www.hateggeoparc.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.