Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ultimul apel la înscrieri – Braşov 48 HOUR FILM PROJECT 2011 (Braşov 48 HFP 2011)

0

48 HOUR  FILM PROJECT (48 HFP) va fi organizat pentru prima dată în Braşov între 29 şi 31 iulie 2011. Cineaşti din România şi nu numai vor concura pentru a afla cine va realiza cel mai bun film de scurt metraj în doar 48 de ore. Filmul câştigător va intra în competiţia pentru titlul „Best 48 Hour Film din 2011” alături de filme din întreaga lume .

Pe 29 iulie cineaşti din înteaga ţară şi din afară vor accepta provocarea de a scrie, filma şi monta un film – totul într-un singur weekend. Un weekend frenetic, în care uiţi să mai dormi, să manânci sau să stai pe Facebook.

 

48 HFP este cea mai mare competiţie de creaţie de film, care a prins viaţă iniţial în SUA, dar care astăzi este organizată în aproape 100 de oraşe din întreaga lume. Pentru prima dată în România, 48 HFP vine în Braşov, anul acesta.

Vineri, 29 iulie la ora 6 pm începe acţiunea.

Se va alege prin tragere la sorţi genul filmului în care trebuie să se încadreze fiecare film realizat. Tot atunci, echipele vor primi incă 3 elemente pe care vor trebui să le introducă în film: o replică, un personaj şi un element de recuzită. Concurenţii vor avea la dispoziţie până duminică, 31 iulie la ora 7.30 pm să realizeze câte un scurtmetraj cu durata între 4 şi 7 minute şi care să includă elementele date.

Toate proiectele aflate în competiţie vor fi jurizate şi vizionate la Teatrul Dramatic din Braşov, luni 1 august,  în prezenţa concurenţilor şi a publicului.

Membrii Juriului Braşov 48HFP 2011

Mihai Fulger

 

Mihai Fulger este jurnalist şi critic de film din 2002. A semnat sute de cronici, articole de opinie, studii, eseuri şi interviuri pe teme cinematografice în diverse publicaţii, precum „Observator cultural”, „Cultura”, „Caiete critice”, „Cuvântul”, „Averea”, „Prezent”, „Cotidianul”, „Adevărul” etc., precum şi pe Internet (LiterNet.ro, HotNews.ro, CineMagia.ro, CineTipar.blogspot.com, GingerGroup.ro, KoreaFilm.ro etc.).

Boglárka Nagy

S-a născut în Oradea. A studiat film, apoi management educațional și cultural. De doi ani e responsabila proiectelor de film la Centrul Cultural Francez din Cluj-Napoca, critic și jurnalist de film pentru Filmtett şi alte publicații specializate în film și cultură din ţară şi internaţionale.

Luca Ammendola

Regizor, scenarist şi producător de film, fondator al Ammendola Films şi cofondator al Crazy Bulldog productions, Luca Ammenodola a lucrat la diverse proicte în New York, Paris sau Londra, scurtmetraje, clipuri şi documentare.

 

Claudiu Revnic

 

Claudiu Revnic a început ca cineast independent în Manchester şi Edinburgh, UK în timpul studiilor . În 2010 a câştigat împreună cu echipa sa Best Use of Character la 48 Hour FIlm Competition Edinburgh.

PREMII Braşov 48HFP 2011

Categoriile de premii includ Cea mai bună regie, Cel mai bun scenariu, Cea mai bună imagine, Cel mai bun montaj, Cel mai bun actor/actriţă, Cea mai bună muzică, Cel mai bun sunet, Cea mai bună integrare în gen, Cea mai bună aplicare a personajului, Cea mai bună aplicare a replicii, Cea mai bună aplicare a obiectului de recuzită, Cel mai bun film – câştigătorul oraşului – şi Premiul Publicului.

 

Câştigătorilor le sunt oferite premii după cum urmează:

 

Cel mai bun film

Trofeul Best City Film Braşov 48HFP 2011

Movie Magic Screenwriter Software 6 (în valoare de $250)

“Cinematic Storytelling: The 100 Most Powerful Film Conventions Every Filmaker Must Know” de Jennifer Van Sijll – care oferită de către Librăria Okian

Promovare prin intermediul Trilulilu

Filmul câştigător va fi proiectat la Filmapalooza, weekendul oficial 48HFP Awards.

 

Cea mai buna regie

Şedinţă foto pentru promovarea filmului oferită de UneekStudio Braşov

 

Cea mai bună imagine

“Cinematography: The Classic Guide to Filmmaking, Revised and Updated for the 21st Century” de Kris Malkiewicz , M. David Mullen – care oferită de către Librăria Okian

 

Premiul Publicului

“Film: The 50 Most Influential Filmmakers in the World” de Tom Charity – care oferită de către Librăria Okian

Câştigătorii din cele 100 de oraşe ale turului 48HFP 2011 intră în cursa pentru premiile internaţionale.

International Grand Prize

Trofeul Grand Prize

$3,000

prezenţa la Cannes Film Festival 2012

 

10 alte filme din turul 2011 48HFP vor fi proiectate la Cannes Film Festival’s Short Film Corner în 2012.

 

Braşov 48 Hours Film Project 2011 este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov şi a Teatrului “Sică Alexandrescu” Braşov.

Organizat de către Asociaţia Culturală KUNSTADT şi Depoul de Artă Urbană, Braşov 48 HFP 2011 are ca parteneri principali casa de producţie Ammendola Films, societatea Panalight, studioul de grafică Concept Machine, şcoala de kiting din Braşov – Kite Fever şi librăria Okian.

BRASOV 48 HOUR FILM PROJECT
twitter: @Brasov48HFP


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.