Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ultimele locuri la Tabăra Medieval Art 2012!

1

E oficial: a venit şi mult-aşteptata vacanţă mare pentru copii! Pentru cei care încă nu şi-au făcut programul pentru lunile iulie sau august, încă este deschisă oferta – limitată, atenţie! – a Taberei Medieval Art 2012 de la Cetatea Medievală Râşnov sau de la Sibiu.

Doar câteva locuri au mai rămas disponibile pentru înscrieri pentru perioadele  21 – 28 iulie / 30 iulie – 6 august, la Râşnov şi 11 – 18 august / 20 – 27 august, la Sibiu.

Nu trebuie uitată nici oferta specială de preţ: la mai puţin de jumătate din preţul integral al taberei, copiii din zona Râşnov – Zărneşti – Braşov sau din Sibiu şi împrejurimi au ocazia de a participa la aceleaşi activităţi, ateliere şi atracţii deosebite ale taberei!

Totul se va desfăşura sub deviza ”Distracţie şi istorie”, iar organizatorii promit că nu se vor dezminţi nici de această dată ( tabăra a ajuns deja la a VII-a ediţie): le va oferi ”domniţelor şi cavalerilor” educaţie de cea mai bună calitate prin jocuri şi activităţi interactive, în plină istorie, tradiţie şi pitoresc transilvănean.

Pentru opt zile de tabără în plină cetate medievală şi în centrul istoric sibian, copiii vor deprinde cu profesori – coordonatori tainele meşteşugurilor de altădată. De asemenea, vor retrăi din plin farmecul timpurilor străvechi cu ocazia excursiilor organizate la castele, cetăţi şi fortificaţii din Transilvania.

Cursuri de spadă, tir cu arcul, echitaţie, pictură, heraldică, un festival de teatru cu trupa taberei,  parade  în costume de epocă, totul cu şi pentru copiii cu vârste între 8 şi 14 ani, în cadrul a cinci ateliere de arte medievale.

Ca atracţie specială, atelierele de tabără se vor încheia festiv cu un eveniment, atelierul – spectacol “Viaţa la Cetate”.

Festivalul de la Râşnov “Viaţa la Cetate” – personaje, costume, moment din viaţa şi trecutul istoric al cetăţii, clasificat drept monument istoric clasa A – are ca partener oficial Primăria Râşnov, prin Direcţia de Cultură – Administraţia Cetăţii Râşnov.

Tot ca moment special al taberei, de data aceasta de la Sibiu, este programat în cadrul seriilor din august atelierul – spectacol “Comedia Dell’Arte Medievale Sibiu 2012”: teatru, muzică şi dans, paradă în costume, accesorii şi măşti de epocă, totul cu ”medievalii” taberei.

De altfel, pe parcursul seriilor de tabără, Sibiul – singurul oraş din România cotat de specialiştii Michelin la 3 stele, ceea ce înseamnă că „Mica Vienă” trebuie vizitată neapărat! –  oferă un atractiv calendar de evenimente culturale, la care vor lua parte şi copiii Taberei Medieval Art 2012: ”Carnavalul Regele Europei” (Muzeul Astra Sibiu, 12 – 18 august), ”Olimpiada Meşteşugurilor şi Tradiţiilor la Muzeul Astra din Sibiu” (22 – 27 august), Festivalul Cetăţi Transilvane (24-26 august).

În organizarea Asociaţiei Circensium Historiae şi a Medieval Art Production, tabăra de arte şi meşteşuguri în stil medieval este produsă în acest an în parteneriat oficial cu Primăria Râşnov – Direcţia de Cultură şi Administraţia Cetăţii Râşnov, precum şi în colaborarea – devenită tradiţională în ultimii ani – cu Complexul Muzeal Astra din Sibiu.

Logistica taberei este asigurată integral de către producătorul Medieval Art Production şi include replici fidele ale costumelor de epocă medievală, arme, arcuri, scuturi, butaforie şi decoruri uşoare, totul menit să redea atmosfera şi farmecul unei epoci demult apuse, dar atât de îndrăgite de copii.

tabara.medievalart.ro/

facebook.com/tabaradeistorie

Despre noi ~ Editii anterioare: www.medievalart.ro/tabara-medievala/

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Un comentariu

  1. avatar

    Ce as vrea sa existe o tabara medievala si pentru adulti, multe din activitatile prezentate par super interesante si as participa si eu la asa ceva.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.