Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ultima săptămână în care expoziţia itinerantă “Aurul şi argintul antic al României” este deschisă la Alba Iulia

0

Expoziţia-eveniment “Aurul şi argintul antic al României” inaugurată pe 4 iunie 2015, la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia (jud. Alba) mai poate fi admirată până la finalul acestei săptămâni, în Sala Unirii.

A&A_AlbaIulia_2015

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) a demarat în decembrie 2013, amplul proiect expoziţional intitulat Aurul şi argintul antic al României ce reuneşte peste o mie de piese arheologice reprezentative, lucrate din aur şi argint, descoperite pe teritoriul ţării. Structura expoziţiei ilustrează prin aceste obiecte de o deosebită valoare istorică, estetică şi simbolică, o perioadă de peste şase milenii, cuprinsă între Neo-Eneolitic şi Antichitatea Târzie (mileniul al V-lea a.Ch. – secolul al VII-lea p.Ch). La această iniţiativă expoziţională a MNIR s-au alăturat 31 de muzee din ţară, fiecare dintre piesele expuse având o semnificaţie şi o istorie proprie.
“Aurul şi argintul antic al României” a fost itinerată în 2014 la Timişoara, Oradea, Satu-Mare şi Sibiu, iar în 2015 a continuat turneul prin ţară, fiind deschisă la Cluj-Napoca (februarie-martie), Târgu Mureş (aprilie-mai).
La Alba Iulia (Muzeul Naţional al Unirii – Sala Unirii), expoziţia a fost inaugurată pe 4 iunie şi poate fi vizitată până pe 12 iulie inclusiv (de marţi până duminică, în intervalul orar 10:00 – 19:00). Din patrimoniul Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia sunt prezente în expoziţie 13 piese arheologice, printre care şi colierul din aur cu 27 pandantive rombice datând din secolul al II-lea î.Hr., sustras în anul 2013 de braconierii arheologici din cetatea dacică de la Căpâlna.

Expoziţia va fi deschisă în curând, la Sfântu Gheorghe (29 iulie – 6 septembrie a.c.), urmând oraşele Buzău şi Craiova. Până în prezent expoziţia a fost admirată de peste 73.000 de vizitatori, în periplul său prin ţară.
Muzeul Naţional de Istorie a României, coordonatorul proiectului expoziţional de amploare, îşi propune ca pe parcursul anului 2016 să continue itinerariul şi alte oraşe ale ţării: Iaşi, Suceava, Piatra Neamţ, Constanţa şi Piteşti.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.