Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Treasure Hunt Grow @ BRASOV

0

autor text Andrea Bocskor, invitată la rubrica Dreptul la Cuvant

Miros de ger, vânt aprig care poartă funinginea albă a primei zăpezi, inima care parcă ți se vede prin piept la cât de puternic ți se zbate, corpul care-ți pulsează, crivățul ce-ți taie respirația, și tremurul nevrotic al picioarelor tunând pe străzile unde faci istorie, nu te pot opri din alergat, din spintecat prin aburul care-ți evacuează nările pentru că ai o echipă de oameni alături de tine și un scop vizibil prin toată ceața de duminică în pântecele centrului istoric al Brașovului.

Brasov piata Sfatului iarna

Este ceea ce am simțit la finalul treasure hunt-ului de astăzi, la prima întâlnire cu participanții proiectului Grow. Cincizeci de tineri, în grupe organizate, și-au petrecut după-masa în gerul de la poalele Tâmpei, gonind kilometri prin Brașovul vechi, făcând provocări ca dansatul în stil egiptean în mijlocul străzii, dezlegarea de ghicitori, dialogarea cu necunoscuți fie pentru a ne fotografia sărind în aer, fie pentru a face troc pe un pix, sau chiar înlănțuind oamenii la mâini prin sfori și sprintând grațios ca niște elefanți printre vase de sticlă până la punctul următor, evitând stâlpi sau oameni în calea noastră.

La final, vlăguiți, cu fețele arzându-ne și inimile parcă luându-ne foc, ne-am așezat victorioși pe mocheta moale a unei scene dintr-un pub din Brașov, înghesuiți ca pinguinii, cu corpuri tremurânde și tricouri ude, pentru a se anunța echipa cu cel mai rapid timp și a se face anunțurile de încheiere al unui început glorios al proiectului.

Grow este un program de educație non-formală pentru liceeni, împărțit în sesiuni interactive cu traineri internaționali, într-un mediu cultural și inovativ. Aici am avut norocul să mă dezvolt pe parcurs, prin mai multe oportunități: în clasa a9-a la proiectul propriu-zis, în vara clasei a 10-a la grandioasa Tabără Grow cu peste 100 de participanți din toată țara convocați la Târgu Mureș, în București la formarea Școlii celor 5000, platformă online de studiu alternativ, și, iată, din nou la proiectul Grow în orașul coroanei, reanimat la noi în județ după o pauză de 2 ani, unde am ocazia să fiu și ambasador într-o echipă de oameni inegenioși și puși pe treabă.

Ce este special și m-a atras la Grow, constă în amalgamul de abilități pe care le dobândești sau dezvolți pe termen lung alături de oameni curioși, implicați și dornici de evoluție, care lucrează cot la cot atât pentru dezvoltarea lor personală, cât și pentru afirmarea orașului lor, astfel încât, în fiecare weekend între sesiunile din timpul săptămânii au loc diferite activități extra, ca treasure hunt-uri, flash mob-uri sau drumeții, care dau un exemplu sedentarilor și câte și mai câte surprize, acestea fiind doar câteva exemple din edițiile trecute.

La Brașov, sesiunile proiectului cu motto-ul “Practice, Learn and Step Up!” vor avea loc între ianuarie și februarie 2016, înscrierile încă fiind deschise pentru adolescenți deschiși la o adevărată experiență de viață, pe lângă școala tradițională și formală.

Grow este un fenomen în rândul generațiilor de tineri care reprezintă adevărata Românie, și anume cea pozitivă, căci împreună reușim să împrăștiem valori, culoare și schimbare, așa că let’s grow together!

bokorMă numesc Bocskor Andrea. Iubesc arta, să scriu, să fac voluntariat şi să merg pe munte. Motto-ul meu este: thanks for the misery, I need it for my art.

autor text Andrea Bocskor, invitată la rubrica Dreptul la Cuvant

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.