Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

tranzit.ro/ Cluj prezintă spectacolul: SUB PĂMÂNT. VALEA JIULUI DUPĂ 1989 – Vineri, 31 Octombrie 2014, orele 19:00

0
tranzit. ro/ Cluj prezintă:
SUB PĂMÂNT – VALEA JIULUI DUPĂ 1989
Spectacolul va fi urmat de o discuție cu membrii GAP
Data: Vineri, 31 octombrie 2014, orele 19:00
Str. Brassai Sámuel, nr. 5, Cluj-Napoca
Concept: Mihaela Michailov și David Schwartz
Distribuție: Alice Monica Marinescu, Katia Pascariu, Alexandru Potocean, Andrei Șerban
 
Muzica: Bobo Burlăcianu
Documentare video: Vlad Petri                                                      
Scenografie: Adrian Criste
Foto-Adrian Cristea
Teatrul SubPământ. Valea Jiului după 1989 este un proiect de observație cotidiană și analiză critică a existenței unor comunități afectate decisiv de schimbarea socială și politică după 1989. Proiectul își propune să documenteze situația economică, viața și munca minerilor în post-socialism, precum și a altor categorii sociale care trăiesc în Valea Jiului. Teatrul SubPământ este un proiect de reconstrucție performativă a poveștilor-document care fundamentează istoria unor comunități, la limita dintre supraviețuire, migrație, dispariție și posibilă reconstrucție.
Spectacolul Sub Pământ are la bază o cercetare în Valea Jiului, coordonată de Mihaela Michailov (dramaturg), Vlad Petri (fotograf), David Schwartz (regizor). Cercetarea a avut mai multe direcţii – ateliere, discuţii libere şi interviuri cu mineri, soții de miner, cu pensionari și copii, cu paznici de mină, lideri de sindicat, oameni care trăiesc din furtul de cărbune.
Sub Pământ este un spectacol-arhivă de povești-mărturii ale unor comunități pe cale de dispariție. Spectacolul îşi propune revalorizarea poveştilor, a problemelor şi culturii unor categorii sociale deseori ignorate în teatrul românesc de după 1989: comunităţile muncitoreşti.
Partenerul principal al tranzit. ro este Fundația ERSTE.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.